Реклама / Ads
3| 4715 |17.09.2015

Извънземните били глупаци, не могат да ни завладеят

.
Извънземни
Човечеството може да спи спокойно, извънземните няма да ни завладеят в обозримо бъдеще, защото тяхната цивилизация няма да е толкова напреднала, твърди Майкъл Гарет от холандския Институт по радиоастрономия.
Фантастите от години ни подготвят за инвазия на супер развити извънземни. Те щели да бъдат толкова интелигентни, че в сравнение с тях хората щели да изглеждат като примитивни маймуни. Но според Гарет, въображаемите пришълци едва ли ще са толкова интелигентни и нашествието им няма да се състои.

Скалата на руския учен Николай Кардашев за измерване развитието на цивилизациите се състои от три степени. Човешката не е достигнала нито първата, да не говорим за втората и третата фаза на супереволюцията.

При първата степен цивилизацията използва цялата енергия на своята планета, при втората - цялата енергия на своята звезда, а при третата - цялата енергия на своята галактика.

Учените потърсиха свръхразвити извънземни от третия вид в близките на Млечния път галактики, но не откриха ни най-малка следа от тях. Специалистите изследваха няколко стотици от тях. Суперцивилизациите би трябвало да отделят голямо количество отпадъчна топлина заради използваната енергия.

"Така че свръхумна цивилизация от третия вид не се среща в нашето кътче от Вселената", уверен е проф. Гарет. Сега той съсредоточава усилията си в търсенето на извънземен разум от втори вид по скалата на Кардашев. Тези цивилизации би трябвало да са по-малко развити, тъй като впрягат цялата енергия единствено на собствената си звезда. Те биха превъзхождали земната и може да са по-често срещани. Но и от тях засега няма диря.

Човешката цивилизация не е изпълнила още 1-та степен от скалата на Кардашев - усвояването на цялата енергия на планетата. Това може би ще се случи след век или два, когато хората овладеят ядрения синтез и впрегнат ефективно всички възобновяеми източници.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Как древните скандинавки губили девственост? 5| 11432 |03.05.2015 . Убитите сeстри Белнейски са били свидетели на престъпление 7| 10451 |26.07.2014 . НАСА обещава среща с извънземните до 20 години 4| 6230 |16.07.2014 . Олигарси убили митрополит Кирил 4| 9363 |23.09.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО