Реклама / Ads
0| 5760 |03.11.2017 МИСТЕРИИ

Извънземните може да приличат на нас, смятат учени от Оксфорд

.
Биолози от Оксфордския университет твърдят, че извънземните форми на живот може да са еволюирали по подобен начин като организмите на Земята, съобщават „Фокс нюз” и БТА.
 

 Процесът на естествен подбор, който е създал неизброимите видове на Земята, вероятно е протичал и на други планети, изтъкват учените. Това обаче не означава, че извънземните ще приличат на красиви хора.

 

„Не можем да кажем дали извънземните ще ходят на два крака, или ще имат големи зелени очи”, каза Сам Левин от катедрата по зоология на Оксфордския университет. „Но вярваме, че еволюционната теория дава уникално допълнително средство, с което да се опитаме да разберем как ще изглеждат извънземните”.

 

Естественият подбор е процес, описан от Дарвин, според който оцеляват най-приспособимите видове. На Земята това е довело да еволюцията на хората. На друга планета обаче животът може да изглежда различно, в зависимост от условията.

 

На Земята еволюцията на видовете се задвижва от големи преходи, при които една група организми преминават на по-високо ниво. Това се е случило, когато едноклетъчните са станали с няколко клетки, или когато са се образували първите общности примати, и с времето се е появило човечеството.

 

„Като прогнозираме, че извънземните преминават през такива основни преходи, както се е появил сложният живот сред видовете на Земята, можем да кажем, че еволюцията е до известна степен предвидима, и те би трябвало да приличат на нас", добави Левин.

 

Според неговото изследване извънземните сигурно са достигнали до подобни „механизми” като хората, за да „избягват конфликти, поддържат сътрудничество, да поддържат функционирането на организма”.

 

„В статията ни предлагаме алтернативен подход, който се състои в това да използваме еволюционната теория, за да направим прогнози, които са независими от подробностите за Земята. Това е полезен подход, защото теоретичните прогнози могат да се прилагат за извънземни, които са от силиций, нямат ДНК, дишат азот", каза Левин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 13582 |24.09.2017 Извънземните могат да превземат Земята всеки момент . 4| 5748 |24.03.2015 2 осиновени деца приличат на убитото в куфара . 20| 6692 |05.08.2014 ОССЕ: Дупките по боинг МН17 приличат на картечен огън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads