Реклама / Ads
1| 6865 |29.06.2016 МИСТЕРИИ

Жалба: Депутат от ГЕРБ откраднал пари с фалшиви документи

.
Маноил Манев
Председателят на Българската федерация по ушу Стефан Колев е подал жалба до главния прокурор срещу депутата от ГЕРБ Маноил Манев. Колев твърди, че Манев е присвоил голяма сума пари за организацията на Европейското първенство по това бойно изкуство, което се проведе миналия май в Стара Загора.
 
В жалбата си Колев посочва, че Маноил Манев се е представил незаконно за вицепрезидент на Българската федерация по ушу и е започнал да организира събитието с фалшифициран договор. Манев, тогава заместник областен управител на Стара Загора, създава спортен клуб „Кралете на Сан Шоу“, представляван от адвокат Златко Костов, осъждан за измама. Клубът е издавал приходни ордери от съпругата на Маноил Манев, която събирала такси от участниците в първенството в размер на 75 евро дневно. По-късно Манев отказва да даде отчет пред федерацията, въпреки нотариалната покана, съобщи БНР.

Главният прокурор изпраща сигнала до Окръжна прокуратура Стара Загора, но прокурор Константин Тачев отказва да образува наказателно производство. Неговото постановление е отменено от Апелативна прокуратура Пловдив и сега преписката се намира в Софийска градска прокуратура, заради факта, че Манев е с депутатски имунитет. По време на разпитите той е отказвал упорито да даде каквито и да е било обяснения за набраната сума и изразходваните средства.

Кадрите на ГЕРБ във властта все по-често има проблеми със закона. Наскоро столичният зам.-кмет Любомир Христов бе изгонен заради далавера с обществена поръчка заедно със съпруга на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева.

Днес прокуратурата поиска три години условно за бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов заради подкуп от 50 000 лева.

Преди дни депутатът от партията на Бойко Борисов Иван Миховски бе обвинен за катастрофа, при която ударил пешеходец. Избраникът е бил в нетрезво състояние.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4195 |28.06.2016 Депутати искат да се криминализира проповядването на нацистка и комунистическа идеология . 0| 4224 |28.06.2016 Евродепутати поискаха Брекзит още днес . 2| 9157 |27.06.2016 Само във Фрог: МВР избягва с хватки въпроси на депутати за дейността на ведомството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads