Реклама / Ads
0| 7107 |26.10.2017 МИСТЕРИИ

Как ни лъжат с разхода на гориво на новите коли

.
Изследване на Австралийската автомобилна асоциация показва, че разходът на гориво на модерните автомобили, включително и на хибридите, изобщо не е толкова нисък, колкото твърдят производителите им.
 
От организацията са тествали 30 автомобила от всякакви размери и типове и средният им резултат е 23% повече гориво в сравнение с данните, получени при лабораторни условия и при изпитания за определяне на разхода на гориво. Най-слабият резултат обаче е впечатляващ – 59% по-голям разход на гориво.

Сред тестваните коли има и plug-in хибрид, чийто разход се е оказал четири пъти по-голям от официалния, съобщава "Аутомедия".

Що се отнася до нивата на вредни емисии, 11 от 12-те дизелови коли, участвали в теста, не покриват нормативните изисквания, като се стига до седем пъти над нормата емисии. Но както и при разхода, тук също не се споменават точни марки и модели.

От асоциацията заявиха, че автомобилните производители създават коли, които отговарят на лабораторните изисквания, а те нямат нищо общо с ежедневната експлоатация на автомобилите. Целта на това изследване е да се променят правилата за тестове на автомобилите в Австралия, преди да бъдат одобрени данните за разхода им и нивата на вредни емисии.

Тестовете на асоциацията са включвали 90-минутен цикъл на шофиране, в който влиза каране в градска среда, по магистрала и по черен път. При повторение на теста резултатите на един и същи автомобил се различават в рамките на 3%, което кара австралийците да смятат, че този метод е надежден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9471 |23.09.2017 Полицейски синдикат: Управляващите лъжат-вижте как . 2| 5198 |19.09.2017 Ат. Русев пред Фрог: Над 200 000 човека разбраха за лъжата на министър Нено Димов и bTV . 2| 7909 |22.07.2017 Немските автоконцерни се договаряли как да лъжат за вредните емисии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads