Реклама / Ads
20| 18064 |09.09.2008 МИСТЕРИИ

Ким Чен Ир е умрял през 2003

.
Един от най- известните специалисти по Северна Корея професор Тошимицу Шигемура след 4 годишни изследвания смята, че Ким Чен Ир е починал през есента на 2003 година от диабет.
 

 

От началото на септември световните медии забелязаха, че 66 – годишният лидер на КНДР няма публични прояви близо 3 седмици. Един японски професор обаче твърди, че журналистите се заблуждават като правят догадки, че Ким Чен Ир е болен, а и неговото здраве не може да се влоши, просто защото той е мъртъв от пет години. Ким Чен Ир е наследник на любимия вожд – другаря Ким Ир Сен. След смъртта на Ким Ир Сен през 1994 година той заема всички партийни и държавни постове на своя баща. Ким Ир Сен често пътуваше в чужбина само с влак, по- паметливите столичани се спомнят неговото посещение през 80- те години на миналия век, когато учениците от почти всички софийски училища бяха изведени по улиците на София от Централна гара до центъра за да посрещнат и помахат с червени карамфили на любимия севернокорейски вожд. Някои специалисти по проблемите на Северна Корея – една от най- изолираните държави в света, смятат, че Ким Чен Ир е наследил страховете на своя баща от пътуването със самолет и като него се придвижва с брониран влак. Западни лекари приемат хипотезата, че Ким Чен Ир страда от епилепсия и поради тази причина твърде рядко има публични изяви. Книгата на японския професор Тошимицу Шигемура развълнува международните наблюдатели с категоричните си твърдения. „The True Character of Kim Jong II” е експертно четиво, базирано на множество проучвания и детайлни изследвания. kim2.jpgСпоред професор Шигемура от 10 септември 2003 година в Северна Корея положението е било наистина хаотично. Тогава ръководството на страната не е успяло да избере приемник на Ким Чен Ир. Оттогава работи добре смазана схема. По време на публични мероприятия ролята на Ким Чен Ир се изпълнява от четрима двойници. Дейността на двойниците се контролира от четири високопоставени севернокорейски чиновници, които реално управляват страната. Съдейки по антропологичните белези на корейците, наистина за мнозина е трудно да  направят разлика във външния им вид.  Професор Тошимицу Шигемура отбелязва, че до своята смърт Ким Чен Ир е предприел няколко важни действия – през юни 2000 година се проведе историческата среща между ръководителите на Северна и Южна Корея. Двете страни се разделят през 1948 година, когато е създадена Корейската народнодемократична република, а за официален празник е обявен 9 септември. През юли на същата година Ким Чен Ир се срещна с президента на Русия Владимир Путин, а няколко месеца по- късно в Пхенян пристигна тогавашният държавен секретар на Съединените щати Мадлин Олбрайт. По- късно започнаха и преговорите на така наречената шесторка за ядрената програма на КНДР. Освен тези важни политически инициативи и стъпки, Ким Чер Ир се срещна с ръководителите на Китай и с министър – председателя на Япония.

kim_jong_il.jpgРедките изявления, които идват от Северна Корея са съвсем кратки, оттам твърдят, че книгата на японския професор Шигемура е лъжа и глупост. Досега  смъртта на Ким Чен Ир е обявявана много пъти, като последно това се случи на 26 май тази година, когато някои южнокорейски вестници написаха, че той е бил убит. Интересно е, че тогава информацията бе опровергана, не от севернокорейски източници, а от официални южнокорейски такива. Междудругото Ким Чен Ир отсъстваше по време на церемонията по посрещането на олимпийския огън в Пхенян. Ако днес, по време на честването на 60 годишнината на КНДР Ким Чен Ир се появи и бъде заснет, то вероятно тезата на Шигемура ще бъде развенчана, но все пак тя има някаква стойност заради твърдението с двойниците. Но ако не се появи Ким Чен Ир, тогава какво да мислим за твърденията на японския професор, че всичките четрима двойници са взели триседмичен отпуск по болест или, че са починали? Мистериите са нещо нормално за Северна Корея, те са равносилни на идеологията Чучхе, чиято основна цел е самодостатъчността в културно, социално и икономическо отношение. Далече от медиите и разбиранията на свободния свят.

Александър Иванов 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 54425 |10.09.2008 20 учени и военни в секретна програма за зомбиране на българите* . 12| 12567 |23.08.2008 Имоти с надути цени стоят непродаваеми у нас, интересът е към Гърция . 19| 11992 |19.08.2008 Т. Живков, 1988 г. : Какво да направи България, за да стане член на ЕС? . 42| 8967 |16.08.2008 Quo Vadis, America? *

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads