Реклама / Ads
7| 7382 |17.03.2017 МИСТЕРИИ

КОЙ метна димката „Бареков”

.
Николай Бареков
1271 обвинения за корупция по високите етажи на властта в Румъния за една година. Сред тях 3 министри, 6 сенатори, 11 депутати, 47 кметове, 16 магистрати, 21 директори на национални компании и 426 души на ръководни и контролни позиции и заемащи високи постове.
 

Данните, оповестени от главния прокурор на румънската Национална дирекция за борба с корупцията Лаура Кьовеши и румънския опит за борба с корупция, се загубиха в мъглата на поредната политическа димка, която ни метнаха. Този път в лицето на Николай Бареков. Преди беше Илияна Беновска. Следващият път ще е някой друг. Който е на ред да бъде активиран, а целта е ясна – в дима на цирковите изпълнения и псевдобутане и надвикване с полицаи никой да не обърне внимание, че в България горните статистики предизвикват внезапен позив за имиграция.

 

Колко души чуха какво има да ни каже Кьовеши? А колко разбраха дали Бареков си е счупил нокътя, докато бута служители на реда и парадира с права, с които не разполага? Той бил консерватор, моля ви се, същински потомък на Едмънд Бърк. Жалко, че не би могъл да го чете в оригинал.

 

От години мафията в България, по-известна като модела КОЙ, използва вокално агресивни индивиди, които да опорочават всеки опит за дискусия по важни проблеми. Дали ще е Бареков, Беновска, Сидеров, Яне Янев или друг зависим човек, няма значение. Медиите ги следват като типични сеирджии, вместо да ги унищожат с пренебрежение. А читатели и зрители гладно поемат хапки от поредните скандални новини, докато всъщност гладуват за правова държава. Явно ни е по-удобно да дишаме димката „Бареков”, отколкото да излезем на чист въздух.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3854 |26.01.2017 Сметната палата дава 323-ма от властта на НАП . 1| 3892 |25.01.2017 Цецка Цачева и Менда Стоянова с награда от Сметната палата . 0| 3738 |04.01.2017 Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads