Реклама / Ads
23| 7647 |21.07.2013 МИСТЕРИИ

Квадратът Уран-Плутон донесе революцията

.
Бунтове и какви ли не тежки бедствия се редуват от известно време. Народът е на площадите в много страни, сипят се ужасни катастрофи. В звездите има обяснение - квадрат на планетите Уран и Плутон.
 

Този астрологичен аспект е един от най-тежките и разрушителни, пише 24 часа. Той носи революции, подобни на Великата октомврийска, които помитат всичко по пътя си. Стои и зад смъртоносните тежки транспортни инциденти и масови престъпления.

 

При това революцията само е започнала. Квадратът Уран-Плутон ще бъде основният фон в следващите три години. За първи път точният аспект между двете планети е сключен на 24 юни 2012 г. До средата на 2015 г. той се повтаря 7 пъти, тъй като имат и ретроградно движение. Ефектът ще се усеща до 2018 г. Тежко и горко на обичащите спокойствието.

Конфликтите пламнаха още през 2011 г., когато Уран и Плутон заеха позиции за танца си. Започна се с Арабската пролет, цунамито в Япония,  бунтове в Лондон, масови демонстрации в Чили и Китай и движението “Окупирай Уолстрийт”. Навсякъде по света пламнаха бунтове - Турция, Бразилия, България, Египет, Сирия. Навлезли сме в бурен период на катаклизми, епоха на преобразования. Внезапнo се освобождава огромно количество енергия. Уран символизира промяната, изобретенията, революцията и висшето съзнание. Въздействието му е шокиращо и непредсказуемо, внася нестабилност и изменения - желани или принудителни. Плутон представлява в астрологията глобализацията, унищожаването, преобразуването, прераждането и обновлението. Той е свързан със силата на масите, държавния апарат за репресии, с обществени и политически движения. В личния хороскоп Плутон показва как човек си взаимодейства с колектива и доколко се влияе от тълпите. Това е планетата на дълбоките емоции и низките страсти, преодоляването на които извисява духа и носи вътрешна трансформация. Плутон, който някои астрономи нарекоха джудже, е свързан с най-отвъдните прагове на човешкото познание.

Цикълът Уран-Плутон трае 127 години. За това време взаимодействието на тези двама “непримирими приятели” носи много важни обновления в живота, допринася за прогреса и развитието чрез реформи. В гръцката митология Плутон е богът на подземното царство, а Уран - богът на небето.
 

Съединението на тези планети през 1965-1967 г. в знака Дева е свързано с появата на технологии, довели до възникването на електрониката, компютърната и микропроцесорната промишленост. Това е началото на информационната революция, променила коренно света. Съвпадът Уран-Плутон стои зад бурните 60 години на миналия век - кубинската ядрена криза, войната във Виетнам, движението за граждански права в САЩ, 6-дневната арабско-израелска война, Пражката пролет, културната революция в Китай. 

Квадратът на двете планети сега е първият конфликтен аспект между тях след съвпада в Дева. Това е един от най-сложните астрологични аспекти, носи стрес и изисква много големи усилия за разрешаване на ситуации или проблеми.

 

Сегашната напрегната конфигурация започва през юни 2012 г. и продължава поне до средата на 2015 г. Квадратът периодично става точен според придвижването на Уран и Плутон в знаците Овен и Козирог. Естеството му е Аз, индивидът (Овен), срещу управляващите и традиционния ред (Козирог). Личната нужда за свобода и промяна (Уран в Овен) е в конфликт с трансформиращите и консолидиращи се правителствени структури (Плутон в Козирог).  Аспектът носи бунт на индивидуалните и лични свободи срещу желанието на властта да ги потиска.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8866 |17.07.2013 Правителството Орешарски подвластно на Меркурий . 0| 6881 |15.07.2013 Пластмасовите бутилки са опасни за живота? . 0| 11085 |13.07.2013 Планети се строяват в тригон и носят щастие . 2| 6666 |12.07.2013 До 2020 г. компютрите ще изчезнат?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads