Реклама / Ads
5| 9292 |03.11.2017 МИСТЕРИИ

Александър Симов към ГЕРБ: Оборете бестселъра „Шайка” на Антон Тодоров!

.
Александър Симов
„Кметът на Батак е напуснал БСП през 2015 година. Затова БСП няма как да му наложи каквато и да е санкция и позиция. Нашата позиция си остава принципна и е заявена след драмата „Кумгейт”. Кметът на Батак трябва да понесе своята отговорност, когато изнесените данни бъдат доказани.” Това заяви народният представител Александър Симов.
 
Според него не бива да се търпи който и да е самозабравил се местен властник да се държи по този начин. "Този случай още повече показва, че темата корупция е в центъра на дневния ред на България”, добави Симов. „Преди време, всички медии се разшумяха, когато прокуратурата се зае с кмета на БСП в Асеновград. Преди два дни паднаха обвиненията върху него. Когато прокуратурата повдигна тези обвинения, ние трябваше да скочим срещу него, като в крайна сметка се оказа, че е невинен”, поясни народният представител. Той добави, че няма как БСП да прави политически чадър на когото и да е било, след като е опозиция, а не е управляваща партия.

По темата за предстоящия вот на недоверие, Александър Симов обясни пред Нова телевизия, че борбата с корупцията за ГЕРБ не е някакъв сериозен приоритет, при положение, че те ще посочват шефа на органа за борба с корупцията. „Няма как това мнозинство да разследва себе си. Затова ние поставяме темата и ще видим, дали имаме сред другите партии общи позиции. Вотът на недоверие е най-мощният инструмент една опозиция да постави проблем на дневен ред”, обясни той.

„Авторите на фалшиви новини трябва да внимават, защото разстройват творческите импулси на интелигенцията. А не бива да се постъпва така с културния елит у нас. Разгледах така наречения регистър на фалшивите новини на ГЕРБ. Те не оспорват някакви неистински твърдения, а политически позиции”, категоричен бе Александър Симов.
Той обясни, че и неговото име присъствало в този регистър, защото бил казал, че искането на ГЕРБ да прави учебници за бедни и богати би било краят на държавата.

Симов посочи, че на практика управляващите са се отказали от такива учебници, но това не променя факта, че са имали такова намерение. „Нека да опитат да оборят бестселъра „Шайка”, тъй като виждам, че един от основните борци ще е Антон Тодоров. Да си опровергае книгата”, предложи народният представител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3657 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 3891 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 2999 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната . 3| 5408 |29.01.2024 Иран обеси 4-ма заради шпионаж в полза на Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads