Реклама / Ads
4| 12777 |01.02.2014 МИСТЕРИИ

Маджо опитал да откупи сина на Венци Стефанов с половин милион евро

.
Основателят на СИК Младен Михалев се е опитвал да откупи живота на отвлечения син на шефа на ФК “Славия” Венцислав Стефанов. Маджо пратил сак с половин милион евро на известен софийски бос, за да освободи момчето. Парите отнесъл прочутият в Сливнишко Боян Петракиев - Барона, но спасителният план не дал резултат.
 

Тази случка е разказал анонимен свидетел по делото “Килърите 4”, пише "24 часа".

23-годишният Димитър Стефанов е отвлечен по обед на 6 април 2004 г. до кафе-сладкарница “Киара” в София. Оттогава - стават 10 години, от него няма ни вест, ни кост.

Тайният свидетел споменал за мисията на Барона наскоро. Полицаите веднага привикали сливнишкия герой на разпит с надеждата да подновят разследването за отвличането. Заедно с това искали да проверят надеждността на информатора.
Петракиев потвърждава, че е имал среща с Маджо в месеците между изчезването на младежа и убийството на Милчо Бонев-Бай Миле. Босът на СИК бе застрелян с още петима души в ресторант-градина “Славия” на 30 юли 2004 г.

Инициатор на срещата е бил Маджо, чието име отдавна се споменава като сянка на кръга “Монтерей”. Той се обадил на Барона и го поканил на кафе в къщата си близо до “Симеоновско шосе”. Петракиев отишъл по обед.

“Не помня точната дата, беше отдавна. Спомням си, че същия ден имах някакво дело в съда. Заварих Маджо в дома му сам. Посрещна ме в хола и ме попита в какви отношения съм с Йоско Йосифов от Безден”, разказва Барона при разпита.

И той като Йоско е от софийските села. Постоянният му адрес е в Алдомировци, знаят го в Сливница и в околните села. Йоско пък живее в Безден, оттук и прякорът му Безденски. Другото му прозвище е Костинбродския.

Пред Маджо Барона не отрекъл, че познава Йоско. Казал му, че са в добри отношения, но нищо специално - нито правят бизнес, нито имат особено приятелство. На свой ред питал Маджо защо се интересува.

“Тогава Маджо ми каза, че има съмнение, че Йоско стои зад отвличането на сина на Венци Стефанов”, казва Барона и е предупреден, че носи отговорност за лъжесвидетелстване. Добавя, че от него се очаквало да занесе на Йоско сак с откупа за освобождаването на Димитър Стефанов. Барона приел, но поискал да го придружат двама-трима от охранителите на Маджо.









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7692 |29.01.2014 Вкочанени гълъби падат от небето . 5| 8946 |25.01.2014 Коза Ностра планирала да взриви кулата в Пиза . 13| 9468 |22.01.2014 Съдът тайно оправда съден за убийството на Луканов . 0| 6652 |22.01.2014 Зареждаме със захар телефоните си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads