Реклама / Ads
43| 7635 |09.09.2020 МИСТЕРИИ

Марешки: Не съм чел проекта на ГЕРБ за Конституция, няма и да го чета

.
Веселин Марешки
Не мога да се правя на всезнаещ. Те ще видят точка по точка, дума по дума. Предложението за Конституцията е покана за разговор, не мога да си губя времето за всяко нещо. Не го разбирам. Специалистите ми ще я прочетат и ще ме консултират.
 

Това заяви лидерът на Воля Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия.

Той потвърди, че не е чел проекта, предложен от ГЕРБ. По думите му няма и нужда да го прави, но партията му имала достатъчно юристи, които били изключително компетентни по различни теми.

 

Що се отнася до двете концесии на плажовете - за единият се явих на търг преди 5 години и през това време той е седял безстопанствен, а другият не бе стопанисван 15 години. Даже може да кажа, че съм направил услуга на държавата. Дарител съм на държавата. Достатъчно състоятелен човек съм, за да се дам за един плаж.

 

"Благодаря на хората, които ме подкрепиха. Тези, които ме познават знаят, че не мога да бъда купен ", подчерта Марешки.

 

По думите му той спазва закона на 100%.

 

"Не се оправдавам, казвам си тезата. Стигна се до нашите подписи след като ВМРО се бяха подписали за промените в Конституцията", обясни  Веселин Марешки. Той заяви, че от толкова политически пумпали се е объркал.

 

Той допълни, че е получил много отзиви от хора, когато на 2 септември обявил, че няма да подпише проекта за нова Конституция."Сутринта хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам, че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си", поясни Марешки.

 

По думите му неговият подпис не е променил нищо в държавата. „Дадохме право на хората да дебатират темата за промените в Конституцията”, каза още Марешки.

 

"Ние сме последователни. Пример затова е, че ние продължаваме да гласуваме срещу субсидиите. След този подпис - правителството пак може да падне, този подпис не може да даде допълнително време. Дискусията не може да пречи на оставката", подчерта още той.

 

Попитан дали са патерица на властта, той заяви, че не може да отговаря на някого, който е бил част от управлението. "Ще видите, че Христо Иванов няма да е част от следващото правителство. Щом е толкова силен, защо търси да се обединява с други и да прави тюрлюгювечи", запита още лидерът на Воля.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7566 |07.05.2020 Веселин Марешки: Сбърканата военна политика - бай Ганьо се бие в гърдите „Булгар,булгар” . 13| 6964 |04.12.2019 Георг от ГЕРБ се чуди как живее Мая Манолова . 9| 7397 |29.11.2019 Заплашиха с винкел губернаторката Ирена Соколова от ГЕРБ в Перник . 9| 6760 |29.07.2019 Ангелкова стана координатор на ГЕРБ в София-област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads