Реклама / Ads
2| 6037 |27.07.2019 МИСТЕРИИ

Менте екскурзоводи предлагат пътешествия до Кавказ

.
Кавказ
Професионални екскурзоводи предупредиха гражданите за нов вид измама. Самозвани гидове са започнали бизнес в социалните мрежи. Те зарибяват туристи, като се представят за професионални планинари. Предлагат екскурзии дори до Кавказ на нищо неподозиращите клиенти.
 

Професионалните гидове предупредиха още туристите преди да тръгнат на път, да поискат документ от водачите си, с който да докажат, че са автентични.

 

Правоспособните екскурзоводи у нас са 1433. Те предупреждават, че е особено рисковано, ако се доверим на аматьори, когато отиваме в планината, където непрофесионалистите могат да ни заблудят и да ни изненадат с лошо време, съобщи още Нова телевизия.

 

Преди време от Съюза на екскурзоводите поискаха да не се допускат неподготвени или неквалифицирани хора да водят туристическите групи на турове из културно-историческите забележителности.


На дневен ред беше дори предложението за създаване на туристическа полиция, която да ограничи нелоялната конкуренция в бранша. Сред представящите се за екскурзоводи са таксиметрови шофьори, представители на знайни и незнайни туроператорски фирми, чуждестранни лица.

 

От Съюза на екскурзоводите винаги са споделяли мнението, че само квалифицирани кадри могат да представят качествен туристически продукт, който да помогне за повишаването на имиджа на България ни пред гостите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 13255 |12.05.2017 Само във Фрог: Предлагат „калинка“ на Москов за зам.-здравен министър . 7| 5237 |25.02.2016 Предлагат Българската църква за Нобелова награда за мир . 8| 8156 |02.08.2015 Безобразие: Предлагат на търг орден "Стара планина"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads