Реклама / Ads
0| 5210 |05.12.2015 МИСТЕРИИ

Най-вълнуващи иновации на 2015 г.- компютър за 9$ и т.н.

.
Гел спира кървенето за секунди
Тази година бе плодотворна откъм иновации и ни изпълни с надежда за бъдещето. Можем да споменем още в увода компютъра за 9 долара и отглеждането на рог на носорог в лабораторни условия. Иновациите са неразделна част от съвременния живот. Учените постоянно правят открития и надникват в бъдещето без уплах и боязън.
 
Ето някои от най-вълнуващите иновации през тази година, които представя Profit.bg:

1. Убежището на Икеа и ООН, което спасява милиони хора по света Става дума за внедряването на прост дизайн в проектирането на убежища за бегълци и хора, които са изложени на неконтролируемите сили на природата. Този тип убежища бяха разпространени от Ирак до Етиопия. Едно убежище побира 5 души. Освен това позволява да бъде сглобено към друго убежище и така да се получи по-голяма структура.

2. Гел, който спира кървенето за секунди VetiGel спира кървенето за отрицателно време – просто 12 секунди.

3. Компютър за 9 долара Хардуерът е скъп, чипът – не. Тази година се появи първият компютър на стойност само 9 долара. Може да бъде използван за много неща, включително редактиране на текстове. Всичко, което трябва да направите, е да го включите към монитор, клавиатура и мишка.

4. Първите 3D принтирани хапчета вече са тук Става дума за препарата за епилептици, наречен Спритам. Този тип хапчета лесно се разтапят в устата и са лесни за употреба от хора, изпитващи трудност при преглъщането. 3D принтирането прави възможно производството на лесно разтворими хапчета - процедура, която традиционно оскъпява много лекарствата.

5. Летателни апарати, задвижвани от слънцето, които предоставят достъп до интернет от всяка точка на света Facebook планира да осигури интернет достъп от всяка точка на планетата.

6. „Жаден” бетон абсорбира 880 галона вода в минута По-рано тази година английска компания представи магическо решение срещу наводненията: порест бетон, който абсорбира 880 галона вода в минута.

7. CRISPR-Cas9 – най-голямото биотехнологично откритие на века Тази година учени модифицираха градивните частици на живота, използвайки CRISPR – инструмент за редактиране на гените, който позволява пренаписване на ДНК, отваряйки вратите на нова ера на защитата срещу заболявания и дори „бебета по дизайн”. Според д-р Рубинщайн, единственото ограничение е въображението ни.

8. Перископът стартира нова видео революция Той дава най-добрият начин за създаване на броудкаст на живо с помощта на смартфон.

9. Омни процесор прави чистата вода доходоносна Спомняте ли си как Бил Гейтс отпи от отходната вода? Вече разполагаме с технология, която превръща човешките отходни продукти в годна за пиене вода и ценен за производство на енергия ресурс. Омни процесорът вече е тестван в Дакар. Той е способен да превръща 14 тона канализационни води в електричество и питейна вода всеки ден.

10. Slack извънредно промени офис комуникацията Възможно ли е едно приложение да оказва толкова съществено влияние върху работата в един екип? Явно да, щом толкова много хора го търсят. Приложението излиза през август 2013 година, но днес се радва на 1.25 милиона активни потребители дневно.

11. Сет за хранене, който прави живота на болните от Алцхаймер по-добър Eatwell представлява система за хранене, която използва цветовете, ергономиката и интелигентния дизайн, за да направи храненето по-лесен процес за хора с проблеми с паметта. Очаква се към 2050 година около 131 милиона души да страдат от деменция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6714 |03.12.2015 Загадка! Коя е Цецка Цачева? . 1| 6838 |02.12.2015 Учени откриха гени за столетници . 29| 9340 |01.12.2015 В Русия създадоха "самолет за Страшния съд" . 5| 4528 |30.11.2015 Ерменков: Токът скача песимистично 30%, оптимистично - 15%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads