Реклама / Ads
3| 7152 |29.07.2019 МИСТЕРИИ

Наследничката на Валери Симеонов залъгва IT сектора, че държаватa им търси мнението

.
Марияна Николова на срещата Източник: Министерски съвет
Диалогът между държавата и сектора на информационните и комуникационни технологии е важен и трябва да продължи. Усилията на правителството при въвеждането на електронното управление, както и по отношение на мрежовата и информационна сигурност, трябва да бъдат подпомагани и да работим в една посока.
 

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на инициираната от нея среща с Бизнес съвета към Съвета за електронно управление и ръководството на Държавна агенция за електронно управление - ДАЕУ, съобщиха от правителствената пресслужба. Припомняме, че Николова получи поста си след подадена оставка от Валери Симеонов.

 

Бизнес съветът към Съвета за електронно управление (СЕУ) е създаден през 2014г. с Постановление на Министерския съвет, а целта е да подпомага работата на СЕУ. В него участват по двама представители на организации от сектора на информационните и комуникационните технологии, поясняват още от МС.

 

Потърсихме информация за този съвет. Съставът на бизнес съвета е определен на 21 януари 2015 г. От тогава до сега няма информация да се е събирал или работил, камо ли да е подпомагал съветът към който е прикачен.

 

Проверка на Фрог показа, че този съвет (СЕУ)  изобщо не функционира, а сред членовете му, определени също през януари 2015 г. са  Ивайло Московски, Ивайло Калфин, Миглена Кунева и други, поставени там заради постовете в правителството които са заемали тогава. Председател пък е сегашния посланик на България в Израел Румяна Бъчварова.

 

От сайта на Министески съвет, на който е публикувана информацията за всички консултативни съвети се вижда, че Съветът за електронно управление е взел 6 решения на една и съща дата - 17.10.2014 г. Проведени са 4 заседания, като на първото от тях са взети тези решения. Следващите 3 заседания са през 2015 г. Друга информация няма.

 

Вероятно Владислав Горанов или Томислав Дончев могат да дадат повече информация за дейноста на СЕУ, защото те също са негови членове.

 

Вижте поимения състав на СЕУ:


.

.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6958 |24.07.2019 Сидеров: Обмислям дали да остана в парламента; Симеонов щеше да изолира ДПС, а те управляват . 11| 5742 |24.10.2018 Валери Симеонов се извини, отново отказа да подаде оставка . 6| 5036 |11.10.2018 Валери Симеонов си вярва: Българската полиция е по-бърза от немската . 3| 6117 |05.07.2018 Валери Симеонов скочи и на шума в нощна София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads