Реклама / Ads
8| 10461 |09.07.2018 МИСТЕРИИ

Цирк по време на клетвата на Ердоган, три партии го бойкотираха

.
Реджеп Ердоган
Три опозиционни партиии бойкотираха клетвата на президента Реджеп Ердоган. Медиите от южната ни съседка информираха, че той заминава спешно на двудневно посещение в Брюксел. Предвиждат се срещи с Антонио Таяни, Доналд Туск, Жан-клод Юнкер, Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Очаква се на четири очи да се види още и с шефа на НАТО Йенс Столтенберг.
 

Депутатите от „Народно-демократичната партия“, известна още като Партия на кюрдите, изобщо не влязоха в залата по време на клетвата. Така 67 народни представители демонстрираха несъгласието си с политиката на Ердоган. Представителите на народно-републиканската партия, сочена като наследница на Ататюрк през цялото време не се изправиха в залата, освен по време на химна. Те не аплодираха президента, така както направиха колегите им от управляващата формация. Същото поведение на тотално пренебрежение  имаха и депутатите от „Добрата партия“ на Мерал Акшенер. Според експерти това доказва, че зрее не само политически, но и етнически конфликт.  

 

 

Припомняме, българският държавен глава е единственият президент на държава-членка на ЕС, който присъства инаугурацията на турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Президентите на Босна и Херцеговина, България, Грузия, Гвинея, Казахстан, Киргизстан, Македония, Пакистан, Сомалия, Украйна. Радев е категоричен, че многократно е обръщал внимание на турската намеса в българските избори и "религиозни дела". "Убеден съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, така необходимо на всички ни, добросъседство. Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи", акцентира президентът.

 

От думите на Радев стана ясно, че Турция е най-големият търговски партньор на България извън Европейския съюз. Освен това той напомни, че Турция е и югоизточната "врата" на Европа, която удържа миграционния натиск. "След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност",

добави държавният глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4317 |15.01.2018 Крадец заспа по време на обир . 4| 8561 |23.08.2017 Проф. Пимпирев: Времето в България ще стане като в Африка . 2| 7464 |06.08.2017 Мая Манолова: Отмяната на клас ”прослужено време” ще увеличи опашките на Терминал 2 . 0| 6899 |18.09.2015 Пазете се! Настъпва хаос по време на ретроградния Меркурий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads