Реклама / Ads
3| 5920 |15.06.2016 МИСТЕРИИ

Пеевски се обзаведе с нова фирма, а уж напускал бизнеса

.
Делян Пеевски
ДПС депутатът Делян Пеевски, за когото премиерът Бойко Борисов обяви, че напуска страната, вчера е внесъл в деловодството на Народното събрание декларация, че е придобил нова компания.
 

Съгласно изискванията на чл. 12, точка 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси народният представител е обявил, че е придобил 100 процента от компания, наречена PROOF METHOD MARKETING, съобщи Клуб Z.

 

Както и при другите декларации, подавани от Пеевски, за това дружество липсва каквато и да е друга информация - юрисдикция, адрес на управление, вид на компанията.

 

В българския Търговски регистър няма фирма с такова име, което показва, че новата собственост на ДПС депутата е извън пределите на страната. Каква е ролята ѝ в бизнесимперията не е ясно.

 

Преди броени дни отиващият си Пеевски придоби пълен контрол над веригата за битова техника и електроника "Техномаркет България". Справка в Търговския регистър показа, че на проведено на 30 май извънредно общо събрание е назначено ново ръководство на веригата. Начело застава Рангел Генчев, директор "Финанси и контрол" в завода за консумативи за цигарената индустрия "Юрий Гагарин", където депутатът държеше значителен дял.

 

Пеевски завладя и „Техномаркет”. В борда на директорите влизат още 78-годишният Александър Георгиев, който през последните месеци беше назначен за управител на всички притежавани от бизнесмена дружества, както и адвокатът Гено Андреев, който е в една кантора с близкия до Пеевски адв. Александър Ангелов. Гено Андреев е избран и за председател на съвета на директорите.

 

От предишното ръководство на "Техномаркет" в съвета на директорите остават Евгений Гълъбов, който запазва позицията си на втори изпълнителен директор и представляващ дружеството, както и Цветан Фидански.

 

От документите, представени в Търговския регистър става ясно, че притежаваната от Пеевски компания "НСН Инвестмънт" вече е собственик на 72,65% от капитала на "Техномаркет България". Другите акции се държат от финансираното от фалиралата Корпоративна търговска банка лихтенщайнско дружество Domtech Holding  (15,15%) и от един от основателите на "Техномаркет" - Николай Китов (12,20%). Китов в момента е под домашен арест по дело за данъчни престъпления в Италия.

 

Напоследък имуществените новини около Пеевски определено сочат към Близкия изток. След като неговата основна компания НСН Инвестмънт стана собственост на дубайската му офшорка Интръст Лимитед, в активите на фирмата се вляха цял куп печатни издания и разпространителска компания.

 

От представените в Агенцията по вписвания документи се вижда, че на проведено на 31 май общо събрание на акционерите на "Нова българска медийна група" е взето решение да бъдат продадени на НСН инвестмънт шест дъщерни фирми - ЕООД-тата "Телеграф", "Монитор", "Политика Днес", "Пресмаркет", "Компакт Меридиан" и "Експрес БГ".

 

Преди дни и собствеността в най-голямата печатница у нас бе прехвърлена от фирма на Венелина Гочева на дружество, свързвано с Пеевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 20801 |14.06.2016 Квесторите на КТБ проспаха ”Техномаркет” вместо да върнат дългове на Пеевски . 2| 4009 |13.06.2016 26-годишен се обзаведе с 46 присъди . 14| 6268 |13.06.2016 Кадиев: Хора, притежание на Пеевски, има в БСП, ГЕРБ, ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads