Реклама / Ads
1| 6443 |17.03.2017 МИСТЕРИИ

Д-р Петров: Москов - Пинокио използва НЗОК за политически цели

.
Д-р Димитър Петров
От НЗОК реагирахме, защото министър Петър Москов започна да използва касата в предизборна си кампания. Тя обаче не е за предизборна употреба. Той връзва някакви числа, които са абсолютна лъжа. В съсловието той е известен като Пинокио. Ние не сме политически ангажирани. Това заяви д-р Димитър Петров, , от управата на НЗОК.
 
На въпрос дали Петър Москов няма да го съди за прякора Пинокио, той каза, че почти всички в съсловието му казвали така.

Д-р Петров отговори и на обвиненита по негов адрес на министър Петър Москов: Периодът от време от ноември до януари, за който е платено и ни обвинява бившият министър Москов, тогава той още беше на власт. Ако той има някакви претенции и иска да даде някого на прокуратурата, това трябва да са собствениците му заместници и съветници, каза още подуправителят на НЗОК в ефира на bTV.

 „Ние се чудехме за какви 20,4 млн. лева говори. Това са пациенти, които не са могли да се регистрират с идентификатора, тъй като в този период или системата блокираше поне два пъти в седмицата в пикови моменти, или самият пациент не е искал да даде отпечатък. Те са регистрирани по старата система с личните карти. Всеки от тези пациенти е бил проверен и от РЗОК. В същото време имаме 1600 отказани по неяснота. Това вероятно са хора, които са влезли за една амбулаторна процедура и след това са били изписани. Те са отказани като плащане“, обясни той.

„Пръстовият отпечатък трябваше да бъде въведен от 1 януари, но това не стана. Сега се изчаква решението на ВАС, за да се отмени окончателно. В новия рамков договор той не фигурира“, разясни Петров. Относно обвиненията, че той е бил отстранен защото не е могъл да осигури по-високи отстъпки за медицински изделия, а след това е бил върнат, Димитър Петров заяви: „Това не е вярно. Аз не съм спирал в критиките си към Москов. Технически трябваше да подготвя една наредба и оттам дойде конфликтът“.

„Вчера от НЗОК реагирахме, защото министър Москов започна да използва касата в предизборна та кампания. Тя обаче не е за предизборна употреба. Той връзва някакви числа, които са абсолютна лъжа. В съсловието той е известен като Пинокио. Ние не сме политически ангажирани. В момента всяка институция си гледа работата и не ни се нарежда по телефона, увери той“, каза още Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2509 |16.04.2024 Астрономи идентифицираха най-голямата звездна черна дупка, откривана досега в Млечния път . 3| 4290 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 4294 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 3209 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads