Реклама / Ads
6| 7962 |28.03.2008 МИСТЕРИИ

Подлезите в София са най-подходящите сцени за филми на ужасите

.
По ирония на съдбата един от най-мизерните и смрадливи подлези е именно този до Народното събрание. Под жп гарата пък отдавна вече се подвизават тунели с функциите на градски тоалетни и токсични развъдници.
 

След като вече суперзвезда като Антонио Бандерас дойде да снима филм в София, то кметът Борисов съвсем спокойно може да отправи покана до снимачния екип на хорор филма „Писък”, за да запише 4-тата му част в столичните подлези. Ние гарантираме, че интериорът там е не по-лош за филми на ужасите от този в Холивуд, където се стремят по изкуствен начин да докарат картинката на софийските „подземия”. Някои от тях отдавна се славят с ролята си на градски тоалетни. В други пък просяци и бездомници намират постоянен подслон, живеейки на сантиметри от изпражнения и други човешки „продукти”. За голяма изненада точно такава е ситуацията в подлеза между Народното събрание, СУ „Св. Климент Охридски” и храм-паметника "Св. Александър Невски". От едната страна подземието е затворено вече с години заради строежа на метростанцията. Студентите отдавна са забравили какво значи да не чакаш 5 минути на светофара срещу университета. Откъм парламента пък смърди буквално на селски нужник. Там точно заснехме и бивак, опънат сред боклуците, в който явно живеят бездомници и клошари. Ако случайно трябва да минавате вечер, то значително по-безопасно ще бъде, ако избегнете подземието, за да не ви ограбят. Другият ключов подлез с изключително обществено значение и със силно токсично отравяне е този под централната ЖП-гара. Подземието е построено като лабиринт и по този начин предлага прикритие за хората на зор да свършат каквото имат на спокойствие. Пред десетките сини магазини в подлеза, които са необитаеми, много българи са оставили следа и са маркирали територията си. Може би именно за това помещенията стоят празни. Кой все пак би наел магазин, пред който ежедневно се трупат боклуци и фекалии от простаците в страната ни. Една от основните причини за слабия контрол е липсата на достатъчна или въобще на охрана. И все пак, дори и без пазванти на всеки ъгъл, близко е до акъла, че да „клекнеш” в подлеза е животинско, първично и дивашко. Вижте сами!

Васил Василев 

{YouTubeVideo id=G7m54vWEbPg}
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11948 |25.03.2008 Скандално проучване на "Ню Йорк Таймс" разкрива грозни български тайни . 3| 9108 |19.03.2008 Мургава баячка рекетира младежи в Студентски град . 2| 11659 |18.03.2008 Призраци докараха до съд италианци . 3| 7557 |14.03.2008 Учениците скоро и без евтин обяд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads