Реклама / Ads
7| 20408 |15.03.2017 МИСТЕРИИ

Пожарникарският шеф Толин пил от обяд преди да седне зад волана

.
Комисар Георги Толин, началник на „Държавен контрол” в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, който предизвика верижна катастрофа в столицата и отказа да даде проба за алкохол на дрегер, е започнал да се черпи с алкохол още от обяд в понеделник в дирекцията на службата, научи Фрог.
 
Същият ден към 20 ч въпреки поетия алкохол Толин се качва на личната си кола „Мазда” и потегля от сградата на ул. „Пиротска”, но не стига много далеч. На кръстовището на булевардите „Възкресение” и „Никола Мушанов” в столичния район „Красна поляна” комисарят удря отзад две коли и предизвиква верижна катастрофа с още две.

Според очевидци Толин е видимо пиян, но с униформа в пълен блясък, която се опитва да свали пред изуменият патрул на КАТ-СДВР дошъл на местопроизшествието.

Пожарникарят комисар отказал първо да се легитимира на униформените, след което ги попитал дали може да му се размине работата като „на колега”.

 

Катастрофиралият началник обаче категорично отказал проба за алкохол с дрегер. Дори опитал да доведе друг човек, който да заяви, е той е карал колата, а не пожарникарят. Толин е закаран в болница „Света Анна” за кръвна проба. Във вторник сутринта МВР пусна съобщение, че служебният вътрешен министър Пламен Узунов е наредил дисциплинарно производство срещу „полицейски служител”, предизвикал катастрофа.

 

Името на Георги Толин не е споменато. Едва по-късно следобяд независими медии го разпространиха.

 

Стана ясно, че катаджиите не са се респектирали от униформата и държанието на висшия пожарникарски началник и са му съставили акт за 200 лв заради несъобразена скорост предизвикала катастрофата.

 

Заради отказа му за тест с дрегер получава акт за 2000 лв, табелите на колата му се свалят и остава без книжка за две години.

 

Според Нова телевизия кръвната проба за алкохол на Георги Толин днес се оказала отрицателна. Това е силно съмнително, защото според очевидци пожарникарският началник е започнал от обяд да черпи с алкохол заради рождения си ден.

 

„Срещу 500 лв няма никакъв проблем кръвната ви проба да бъде подменена и да излезете абсолютно трезвен дори и на бутилка водка”, коментираха катаджии пред Фрог.

 

Около целият скандал останаха съмнения, че някой от ръководоството на МВР се опитва да покрие целият случай. Твърди се, че Толин, от разложкото село Елешница е приближен на Бойко Борисов и шефа на пожарната Николай Николов. Затова заема и толкова високия и изключително рисково корупционен пост „Държавен контрол” в дирекцията.

 

Това е човекът, който дава разрешителните на различни обекти, магазини, бензиностанции, заводи и жилищни сгради.

 

Според запознати Толин се е възползвал от привилегията с промени в осигурителния кодекс приета през 2015 г служителите на МВР първа категория труд да получават и пенсия и заплата. В момента той е и пенсионер и началник отдел в пожарната.

 

Засега той е само отстранен от длъжност докато приключи проверката.

 

Остава загадка  защо Георги Толин не е уволнен от вътрешния министър Узунов след като още от времето на предшественика му Богомил Бонев има заповед униформени служители на МВР, които откажат проба с дрегер да бъдат уволнявани незабавно ?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3649 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 3887 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 2998 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната . 3| 5406 |29.01.2024 Иран обеси 4-ма заради шпионаж в полза на Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads