Реклама / Ads
5| 6513 |03.08.2018 МИСТЕРИИ

Полицаи бяха нападнати с брадви в ромския квартал на Хасково

.
Източник: БТВ
Полицаи бяха нападнати с брадви в ромския квартал на Хасково. Органите на реда се отзовали на сигнал за семеен скандал. един от униформените е бил ударен с юмрук в лицето. Той е с лека телесна повреда, съобщи БТВ.
 

През нощта в сряда полицаите получават сигнал от 20-годишна жена, която иска помощ. На дежурния обяснила, че е заплашена от съпруга си и свекъра си. Жената твърдяла, че двамата искали да отнемат 2-годишното й дете и да я принудят да проституира.

 

На място пристига полицай Димитър Кючуков: „Тръгна да отправя заплахи за убийство, че ще се лее кръв тази вечер. Неколкократно бе предупреден да спре да отправя заплахи и да предаде детето на майката. Същият отказа категорично”.

 

Секунди след това от близката борова гора излизат още десетина души. След обиди и псувни към полицаите, се стига до заплахи с брадви. Служителите на МВР стрелят във въздуха. Успяват да арестуват петима от нападателите.

 

В мелето Димитър Кючуков понася удар с юмрук в лицето. Установено е, че е с лека телесна повреда. Нападнатият полицай е категоричен – случилото се няма да го разколебае.

 

Близките на арестуването са с друга версия: „Нито сме крали, нито сме убили…. А те го забират, утрепват го от бой и не ми го показват”. „Скарах се с жена си, те идват там горе, събират ни петима човека. Идваме тука…. вкараха ни долу в мазето, където няма камери и ни пребиха”, обяснява и Христо Янков.

 

Началникът на Полицейското управление в Хасково Иван Расоков смята, че неговите подчинени не са нарушили закона: „Няма никакви данни за извършено дисциплинарно нарушение и каквото и да е превишаване на правомощията. Плътно съм зад тях, когато си изпълняват служебните задължения според закона”.

 

Единият от нападателите на полицаите успява да избяга. Още се издирва. „Ще бъдат проверени всички, на които той може да бъде да се укрие. В момента във въпросния квартал се проверяват всички влизащи и излизащи МПС-та. Търсят се забранени от закона вещи и други нарушители на закона. Операцията ще продължи до намирането на лицето”, подчерта директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

 

Снощи мъжете бяха освободени от ареста. От прокуратурата съобщиха, че ще им бъдат повдигнати обвинения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 18593 |07.01.2018 От съдебните решения: Полицаи хванали Росен Ангелов гол в леглото с 11-годишно момиче . 4| 7169 |07.11.2017 Явор Колев: Изнудват магистрати и полицаи с голи снимки в мрежата . 0| 5217 |05.12.2016 4243 от 22 000 полицаи в страната са под 30 години . 1| 4774 |13.09.2016 Полицаите запазват привилегиите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads