Реклама / Ads
19| 8835 |17.07.2013 МИСТЕРИИ

Правителството Орешарски подвластно на Меркурий

.
Пламен Орешарски
Новото правителство на България се появява след сложни събития в страната и на всичкото отгоре под знаци на изключителна нестабилност. Тя се дължи на цяла поредица от интересни позиции в звездната карта.
 

1. Преобладаващи в хороскопа на правителството са подвижните, нестабилни знаци, тези, които показват прехода към следващия сезон. Изгряващият знак в момента на идването на власт е Дева /преходен знак/.

Най-високо се издига Близнаци /преходен знак/.

Слънчевият знак на новия министър председател е Риби /преходен знак/.

В този смисъл това правителство не може да донесе истински нови възможности, защото няма силни позиции в кардиналните знаци. Няма да запази и стабилността, защото няма силни позиции и в неподвижните знаци.
 

2. Изборите на парламент, изборът на правителство, както и началото на работата на Народното събрание, се появяват в цикъл на слънчево и лунно затъмнение, т.е светилата са отслабени. Това показва и преобладаването на повече страсти и материални интереси. На непрофесионалиста това може би е смешно, но незнанието не е проблем въобще на науката и в частност на астрологията.
 

3. Луната на 29 май е в трета четвърт, т.е е тя е намаляваща, след лунно затъмнение. Това разкрива постепенно смаляване на положителния потенциал, доколкото го има.
 

4. Слънцето, което е високо горе в 9 дом, заедно с още три планети е в знака на Близнаци, което отново показва доминирането на голяма  променчивост, нестабилност и подвижност на политиката.
 

5. Планетата, която има най-много влияние в тази звездна карта, е Меркурий; завършва стелиума в Близнаци, намира се в собствения си знак, управлява асцендента, а оттам и самия хороскоп, има влияние над Слънцето, Юпитер и Венера. Меркурий е посланикът на боговете, той свързва хората, предава съобщения, води активни търговски сделки и преговори, върши дребни неща, напасва и обсъжда проблемите, пътува непрестанно, взира се във всяка подробност, изготвя документи, върши секретарската работа. Той не обича едрите проекти и не носи главната отговорност. Той е бързоходец, говорител и свързочник. Всъщност това ще е главното занимание на правителството, определено от кулминиращите небесни тела. Явно ще работи за някой, който не се вижда и предпочита да стои встрани. За съжаление Уран, който всъщност, управлява енергетиката, съюзите, корпорациите, иновациите, медиите, както и гражданското общество, и не на последно място и Русия, този път се озова в дома на смъртта и тайните. Там той действа изключително силно, но скрито и зад кадър. Затова много нови съюзи и споразумения в гореизброените области няма да бъдат осветени и ще бъдат абсолютно неясни. Договори ще се разтрогнат и унищожат. Медиите, както и обществените организации трудно ще се добират до истината. Същевременно тази прикрита позиция на Уран е в добри позиции и към Слънцето и към Луната. Образува се е един положителен бисекстил, който доразкрива изключително активна, тайна дейност.

В същия момент обаче тази позиция на Уран за съжаление показва и опасност от внезапна и бърза смърт на правителството.


То ще бъде заплашено непрестанно от неочакван обрат, тъй като самият Уран и управителят на 8 дом /символизиращ края на нещата/ Марс, са в доста напрегнат аспект, наречен „копие” или война. Той ще се активира трайно през април 2014г., ще се разраства в следващия едногодишен период и ще достигне кулминация през есента и зимата на 2015г. Във всеки един момент тогава правителството може да падне.


Всъщност опасността няма да дойде толкова от вътрешните проблеми, но а и преди всичко от международни финансови обрати. Марс, който показва най-големите опасности в хороскопа е свързан с международни финансови процеси. Те ще бъдат, неочаквани и мълниеносни. Ще касаят провали на банки и валути. На практика правителството ще удържа вътрешните проблеми, като проявява невероятна маневреност, приспособимост, променичивост и жив, оригинален интелект, но няма да може да реагира адекватно на международните финансови неблагополучия.


Друг тежък аспект в хороскопа на правителството е позицията на  Сатурн, който се фиксира в дома на финансите. Той е в знакът на Скорпион и разкрива силно концентриране на усилията на изпълнителната власт в отрасли, които касаят подземните богатства,  земеделието и природните ресурси, във всичките им аспекти. Това е ясно от силните аспекти на планетата и с Плутон, и с Нептун. Те ще работят особено добре и благоприятно през първата година. Ще има изключително много сделки със земя. Строителните проекти обаче ще намалеят рязко, особено през 2014г. и нататък.


С позицията си Сатурн разкрива и активна банкова, кредитна и данъчна политика, включително и с обвързване със значителни кредити. Това в известна степен е възможно и да е добре, но крие и редица опасности, поради квадратурата между Уран и Плутон, която също разкрива внезапни финансови обрати в международен план.


Банковата, както и данъчната политика няма да са в услуга на по-бедните слоеве и обикновените хора, порази лошия аспект на Сатурн с Луната. По-скоро ефектът за народа ще е обратен. Ще се толерират по-големи и обемни проекти /и то както подчертах по-горе не видимо/, поради бисекстила Сатурн – Плутон  Нептун. Те обаче ще касаят корпоративни и олигархически интереси, което не може да се приеме като изненада в света на голямата, а и дори на регионалната политика.


От пролетта на 2014г. започва цяла поредица от много неприятни въздействия. Планетарните влияния се прегрупират и от този момент, правителството ще оцелява месец за месец. Най-тежка ще е 2015г.   


В този период към десетината доста неблагоприятни аспекти на Сатурн, Уран и Плутон, ще се прибави и мощното влияние на Нептун, което ще притисне Слънцето на правителството. Всъщност този аспект е най-силният негативен аспект в тази звездна карта и подчертава нестабилността на ситуацията, тъй като Нептун е силен в собствения си подвижен знак на Риби и е в постоянен квадрат със Слънцето. Чрез него той показва опасността от постоянни  измами, кражби, задкулисие, прикритост и неясни ситуации. Те ще са най-големи в отраслите на тежката химия и горивата, водата и водните ресурси, здравеопазването, лекарствата, морския туризъм и храните. Всъщност и Хирон, който има пряко отношение към знака на Дева, който е асцендент, е в доста слаба позиция и разкрива директно, че най-много ще пострада сферата на здравеопазването. Там ще са и най-големите провали.


И не последно място, трябва да се отчете, че между Слънцето на Пламен Орешарски (първи градус на Риби) и Слънцето на 42-то Народно събрание (първи градус на Близнаци) се образува тежък негативен аспект от 90 градуса. Това важи за съжаление, макар и с не такава точност и за Слънцето на собственото му правителство, отново в Близнаци. Това ще се отразява като наличие на постоянен вътрешен дискомфорт в Министерския съвет и нужда от постоянни смени на политиката и нагаждане към необичайни ситуации и отношения.

Силва Дончева (https://silvaantonydon.blog.bg) 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6865 |15.07.2013 Пластмасовите бутилки са опасни за живота? . 0| 11043 |13.07.2013 Планети се строяват в тригон и носят щастие . 2| 6619 |12.07.2013 До 2020 г. компютрите ще изчезнат? . 2| 6337 |10.07.2013 Мъж чува преди да си му заговорил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads