Реклама / Ads
7| 5237 |25.02.2016 МИСТЕРИИ

Предлагат Българската църква за Нобелова награда за мир

.
Патриарх Неофит
Българската църква да получи Нобелова награда за мир за цялостната си дейност, свързана със спасяването на българските евреи. Това предложи адвокат Моше Алони, председател на Комисията за приятелски отношения с България в Йерусалим. Той обяви инициативата по време на срещата на премиера Бойко Борисов с българската общност в Израел.
 
Българският премиер подари на представители на българската общност в Йерусалим мартеница във връзка с предстоящия празник на Баба Марта.

„Споменът за България остава в нашите сърца, независимо че времето напредва и новите поколения сменят старите". С тези думи почетният консул на България в Израел Мони Бар посрещна правителствената делегация по време на срещата с българската общност в Йерусалим. Той е роден в България, но семейството му напуска страната, когато е само на година и половина. Мони Бар упорито учи български и непрестанно мисли за другата си родина - България. С гордост заявява, че българската общност в Израел има голямо влияние.

„Имаме представители в икономиката, медицината, литературата и политиката. Всички те са успели, защото България ги научи на честност, трудолюбие и скромност. Израелският народ цени и обича българските евреи и това рефлектира върху отношението към България", заяви той, цитиран от Стандарт нюз.

Премиерът Борисов потвърди силните приятелски отношения между страната ни и Израел: „Може би Израел е единствената страна, в която отношението към България е еднакво на всички - леви, десни... България я обичат всички, така че съм на ваше разположение".

По време на срещата адвокат Моше Алони обяви, че ще се бори за удостояване на Българската църква с Нобелова награда за мир в името на спасените от газовите камери евреи: „Ще се обърнем към всички адвокатски колегии в света с обяснение, написано на английски език, какво е направила Българската църква и ще се обърнем и към много други организации".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8156 |02.08.2015 Безобразие: Предлагат на търг орден "Стара планина" . 0| 5542 |27.06.2015 Църквата за прайда: Хомосексуализмът вреди на семейството и обществото . 4| 7682 |09.12.2013 Полтъргайст в църквата „Свети 40 мъченици” във Велико Търново . 2| 6323 |11.09.2013 Извънземната мистерия на Сциентоложката църква

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads