Реклама / Ads
7| 8113 |14.09.2013 МИСТЕРИИ

Прокоба тегне върху филм за Ванга

.
Дванадесетсерийният филм "Вангелия", който през октомври тръгва по кината в русия и Беларус, е съпътстван от мистериозни пречки, които карат участниците в него да мислят за надвиснала прокоба, пише "Преса". Лентата е посветена на 100-годишнината от рождението на българската пророчица, която е много тачена в Русия.
 
Историята й е пресъздадена по книги за нея, спомени на големи съветски артисти и политически дейци, които са я посещавали. Използвани са и архивни кадри, които се пазят в бившия Институт за изучаване на паранормалните явления в Москва.

Руската преса тръби, че в края на дните си баба Ванга изрично е казала, че не иска животът й да бъде показван във филм. Приживе тя дава разрешение на българския режисьор Стилиян Иванов да заснеме документална история и предрича, че няма да доживее премиерата.

Мистериите около руския сериал започват още с намирането на трите актриси и едно момиченце, които да изиграят Ванга в различни периоди от живота й. Голямо затруднение било издирването на изпълнителка на възрастната пророчица. Повечето актриси направо отказват да играят. Ина Чурикова се съгласява, но седмица преди да започнат снимките, си счупва и двете ръце и вижда в това знамение, че не е издържала "небесния кастинг" на баба Ванга.

Тогава започват да търсят артистка, която не само да е талантлива, но и да има нещо в живота си, което да я сближава с пророчицата. Така стигат до Елена Яковлева, позната на българската публика от над 50 филма, сред които е нашумелият по време на перестройката "Интермомиче".

Преди няколко години по време на операция за малко да изпуснат актрисата. Тя изпада в клинична смърт. Яковлева разказва как тръгнала по тунела към отвъдното. Лекарите овладели положението и душата й се завърнала. Това изиграло голяма роля за избора за главната роля.

Елена се съгласила след съвет с ясновидци и със своя свещеник.

Сакатлък се случва и с Даша, която играе пророчицата като дете. Когато снимат момиченцето върху кран, за да пресъздаде смерча, който ослепява Ванга, въжето се скъсва и Даша пада върху парче бетон. Зашиват сцепената й вежда в болницата, но остава белег, който ще й напомна за филма.

Драматична е и случката с режисьора Сергей Борчуков, който преди пътуването до Петрич пада на релсите на гарата пред движещ се влак. За щастие машинистът реагира мълниеносно и локомотивът спира на сантиметри от падналия човек.

Всички виждат в това лошо знамение, но той не отменя старта на снимките в Петрич.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 22348 |22.06.2012 Прокоба! На 22 юни и Наполеон, и Хитлер нападат Русия . 1| 10505 |28.08.2010 Диаманти за милиони носят прокоба . 6| 7964 |28.03.2008 Подлезите в София са най-подходящите сцени за филми на ужасите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads