Реклама / Ads
0| 6104 |16.09.2016 МИСТЕРИИ

Прокуратурата мотае две години сигнал за кражби в парк „Леденика“

.
Окръжната прокуратура във Враца е образувала досъдебно производство заради сигнал за злоупотреби при строителството на развлекателния парк ”Леденика”. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
 
През 2014 г. в прокуратурата е постъпил сигнал от клуб "Журналисти срещу корупция" за извършени злоупотреби с европейски средства при реализация на проект "Леденика – туризъм без сезони". Цели две години държавното обвинение не намери време да се заеме със сигнала. Според запознати, днес се е задействала по политически причини, свързани с изборите.
Сред посочените в него нередности са некачественото изпълнение на проекта, започналото разрушаване на постройката на посетителския център, лошото укрепване на основите й, както и несъответствие на материала, използван при изграждане на атрактивния входен модул пред входа на пещерата, с изисквания по документацията.

След сигнала прокуратурата започва проверка по случая. Наблюдаващият прокурор на два пъти отказа да образува досъдебно производство и изпраща преписката по компетентност на районната прокуратура в града. След обжалването на постановленията му за изпращане на делото на по-долната прокуратура, Софийската апелативна прокуратура ги е отменила и дала указания за образуване на разследване и определяне на нов наблюдаващ прокурор, пише в съобщението.

Софийската апелативна прокуратура разпорежда да се образува досъдебно производство за умишлена безстопанственост. Проект "Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони" е реализиран от община Враца в партньорство с дирекция Природен парк "Врачански Балкан".

Той се осъщесттвява финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. Стойността на проекта е над 5 млн. лв., като размерът на безвъзмездната финансова помощ е в размер малко над 4, 5 млн. лв., а съфинансирането от общината - 211 783 лв.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3834 |15.09.2016 Спецпрокуратурата се зае с Никола Груевски . 0| 4089 |15.09.2016 Прокуратурата с още две обвинения срещу кмета на Перущица . 0| 4650 |13.09.2016 Борисов слуша посланици за прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads