Реклама / Ads
3| 10061 |05.03.2013 МИСТЕРИИ

Ретрограден Меркурий спъва комуникацията на протестиращите с властта

.
Зад гнева на народа стои планетата Плутон, а Хермес спъва преговорите между протестиращите и властта. Астрологът Татяна Янковска обясни драматичната ситуация в България и с влиянието на ретрограден Меркурий.
 

В момента страната ни търпи силното влияние на едно явление, наречено ретрограден Меркурий. То всъщност е началото на период, в който планетата на бога Хермес, отговаряща за търговията, комуникациите, интелекта, планирането, започва да се движи в обратна на видимото си движение посока, коментира Татяна Яновска пред „Стандарт”.

През това време скандалите са често явление. Хората трудно намират общ език, преговорите зациклят, животът такъв, какъвто сме го приемали за даденост, неочаквано започва да ни изглежда непознат, хаотичен, непредвидим, извън контрол.

Официалното време на ретро Меркурий е от 23 февруари до 17 март, но според мен ще продължим да изпитваме влиянието му до 6 април. От астрологична гледна точка ретроградният Меркурий е колективен феномен на объркване, носещо в ежедневието усещането, че проблемите са много трудни, битовите въпроси - висящи, несигурни, нестабилни. Недоверието по това време е тотално, като взаимното подозрение ражда куп недоразумения. Позицията на планетата определено внася хаос в комуникациите на всяко равнище - техническо, междуличностно, между институциите.

Планетата Меркурий е свързана с бога на комуникацията Хермес. Сега той сякаш ни въвежда в друга времева зона - тази на неочакваните обрати и на промените в курса. Закъснения, пропускане на делови срещи, неспазване на срокове - всички ще изглеждаме сякаш закъсняваме за живота, който е "дръпнал" много напред, а ние го догонваме!

В по-краткосрочен план ретроградният Меркурий ни предупреждава много да внимаваме при пътуванията - да се шофира със съобразена скорост и технически изправни превозни средства; да внимаваме с покупките на техника или недвижими имоти; по-често да използваме командата SAVE (запази) при работа с компютри, за да не губим информация при внезапно спиране на тока или засечка на компютъра; да избягваме, където е възможно, подписване на сделки и договори, тъй като впоследствие може да последва промяна на клаузи в споразуменията.

Непременно трябва да се каже, че ако някои планети вещаят съдбовност, то Плутон и Нептун удрят в десетката. Плутон е в Козирог в хороскопа на България. Той настоява за дълбоки реформи във властта и управлението, да се освободим от безизходни модели, които дълго са ни задържали.

Плутон е богът на подземния свят и представлява сила, която срива или безвъзвратно разрушава всичко, което спира напредъка на хората. Щом е замесен в нечий хороскоп - няма път назад. Планетата изкарва на повърхността по-тъмните емоции - ярост от усещането за унижение и накърнено достойнство. В случая действа и Уран, който както и Плутон притежава отличен детектор на лъжата. И не прощава.

Тези планети не са жестоки. Те са по-скоро непреклонни в търсенето и прилагането на истината! Предупреждението им е, че ако останем неподатливи на промяна, има вероятност да се наложи с кръв. Няма да ви лъжа, конфигурацията на небосклона показва, че нищо не е захаросано!

Освен ретрограден Меркурий от известно време и към момента силно действат и някои изключително мощни звездни фактори - Нептун, Уран, Плутон и Сатурн. Уран във всеки удобен момент иска фундаментални, демократични и справедливи промени в областта на енергетиката. Нептун пък призовава за солидарност и повече човечност. Сатурн последователно и упорито дисциплинира банковата система, настоявайки за повече почтеност. Не е случайно съвпадението, че на 18 февруари Сатурн (планетата на държавната власт и рестрикциите) също започна своя ретрограден цикъл и точно тогава Симеон Дянков си подаде оставката.

Всички тези привидно разнопосочни фактори, които изброихме, съумяват да действат достатъчно синхронизирано, с идея за постигане на необходимата и жадувана промяна. Но до края на ретоградния Меркурий е трудно да се постигне някаква договореност между протестиращи и властимащи, нежелаещи реформи.

Както в обществен, така и в личен план има прозорец и това е времето от 4 до 8 март. Тогава е най-голямото сближаване на Слънцето и Меркурий и е желателно тогава да "засеем семената" на проекти, искания и планове, които ще донесат своите плодове през месец май 2013 година. Към 11 май с толеранс от плюс-минус 10 денонощия ще берем плодовете на усилията, вложени около 4 март.

Иначе да се мисли, че след периода на бурно социално недоволство ще последва апатия, е, меко казано, неинформирано заключение. Позициите на Плутон и Уран са твърде непреклонни и безкомпромисни и ще останат неумолими и в бъдеще. Това трябва да се има предвид от всички настоящи и бъдещи мераклии за власт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 13914 |22.02.2013 Чакат ни 7 години революции . 3| 9222 |15.02.2013 Астроном: Въпросът не е дали, а кога Земята ще бъде ударена от астероид . 20| 10466 |13.02.2013 Открийте разликите! . 8| 11419 |12.02.2013 Кои са фаворитите за нов папа и Краят на света идва с новия папа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads