Реклама / Ads
42| 19248 |30.09.2018 МИСТЕРИИ

Руският посланик в София излъга два пъти за един ден

.
Н.Пр. Анатолий Макаров Източник: БГНЕС
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров пусна в публичното пространство две неистини за един ден. Направи го в предаването „Седмицата“ на Дарик радио. Макаров заяви, че Великобритания не допуснала Русия до участие в раследването по случая „Скрипал“. Допълни, че само Лондон се вълнува (плаче) от тази ”измишльотина” и никой друг.
 

Със сигурност руският дипломат знае, че Русия поиска да участва със заявление до Международната Организация за забрана на химическите оръжия - ОЗХО (организацията е носител на Нобелова награда за мир през 2013 г.). Именно тази организация отказа на 4 април т.г. участие на Москва в разследването. Европейският съюз също отхвърли евентуално участие на Москва, тъй като от Кремъл отказаха да дадат отговори на въпросите, свързани с производството, съхраняването и пренасянето на отровното вещество „Новичок“.

 

Посланик Макаров заяви още, че България, както и Русия не подкрепя договора между Атина и Скопие за името на Македония, подписан в средата на юни 2018 г. Наложи се водещият Кирил Вълчев тактично да го поправи.

 

Припомняме на руския дипломат, че премиерът Бойко Борисов поздрави на 17 юни Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и външните министри на Македония и Гърция, за подписания договор между двете държави. „Поздравявам премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която заедно направиха днес” написа във „Фейсбук” Борисов. Външно също поздрави Гърция и Македония и направи уговорката, че договорът няма да позволи териториални претенции към нашата страна.

 

На 16.02.2018 г. пред в. „Труд“ посланик Макаров е категоричен: „Руският президент Владимир Путин ще посети България за Освобождението!“ Това не стана. На 3 март дойде руският патриарх Кирил и сътвори скандал, обвинявайки българите в неблагодарност към руските освободители.

 

По Дарик  Анатолий Макаров прогнозира евентуално пътуване на Путин до София през 2019 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6102 |05.07.2018 Валери Симеонов скочи и на шума в нощна София . 5| 9117 |04.04.2018 Фрогоко: Шефът на затвора в София за втори път изпуска затворници . 7| 7213 |13.03.2018 Спаси София: Ларгото отново се разпада . 1| 6730 |23.02.2018 Въпреки борбата на софиянци Къщата с кулата бе съборена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads