Реклама / Ads
1| 5850 |07.06.2016 МИСТЕРИИ

Само 300 билета продадени за рок феста в Каварна, събитието под въпрос

.
По-малко от 300 души към момента са купили билети за рок феста в Каварна, който е след 3 седмици. Това поражда резонни въпрос ще се справи ли общината с мероприятието, направило малкото морско българско градче най-известното в Европа.
 

Въпреки уверенията на кмета Нина Ставрева, че нещата в Каварна вървят и се случват, малцина са оптимистите, че казаното от нея отговаря на реалността към днешна дата. В основата на зациклянето е надцакването на егото на новата кметица със славата на предшественика й Цонко Цонков. Същият за последните години на трикратното си кметуване доведе в Каварна истинска плеяда от звезди в тежкия рок, които никога не бяха чували за България, а за българските им почитатели срещата с тях бе сбъдната мечта, пише Интриги. бг.

 

След встъпването в длъжност на Ставрева мнозина си задаваха въпроса ще продължи ли тя традицията на Цонков. Самата тя многократно увери, че държи на положителните традиции в общината и ще направи всичко възможно, за да ги продължи.

 

По този повод новата управа в Каварненско започва писмен диалог с фирмата-организатор на рок феста „Бългериян лайв мюзик” ООД в лицето на Алекси Калев. Според кореспонденцията, на 22.01.2016 г. Ставрева приканва в 6-дневен срок фирмата да потвърди или отрече ангажимента си към Рок фест Каварна 2016 г. Писмото, изпратено от кметицата е със спорна уважителност към рецепиента. Изневреността й идва от това, че компанията предложила Цонко Цонков да е част от екипа, който участва в организацията. Доводът е, че той има опит и би бил полезен с него.

 

 

Ставрева контрира, че Цонев е общински съветник и би влязъл в конфликт на интереси, ако получава пари за организацията. Въпреки липсата реално на конфликт по тази линия, кметицата стресира „Бългериян лайф мюзик” със странното си предложение, което преразказано звучи така: „Щом Вие смятате, че Цонков е „лице, идеолог и създател”, имате прекрасната възможност да го наемете като съпродуцент или изпълнител”. За всеки случай ексучителката изрично припомня, че няма да участва в преговори, след като й се поставят условия.

 

Вчера Ставрева заяви, че преди 2 месеца, а не преди повече от 4, както е видно от кореспонденцията, е разбрала, че ще разчита на друг организатор – Мартин Стоянов. Същият обясни, че вече е готово и второ място за разпъване на палатки очакваните гости. Мястото е част от помощното игрище и е оградено.

 

Към днешна дата – тревясало. Докато в Каварна вече негодуват, че гостите им ще се чувстват вътре като в бежански лагер, остава въпросът – щом през този терен се влиза направо на стадиона, това значи ли, че разпъващите палатките ще са само хора с билети.

 

Финансовото състояние на община Каварна е далеч от благоденстващото. За уикенда хора от местното читалище търсеха помощ от хората за детска група, която отива на фестивал в Русе. Оказва се, че финансирането от общината е приключило с пътуването и преспиването, а никой не е помислил, че 2 дни децата трябва да се хранят и пият вода.

 

Към този демонстриран недоимък се добавят и по-малко от 300-те продадени към момента билети за Рок феста, който е след 3 седмици. Цената на един от тях „на зелено” е 70 лв. Така ще е до изчерпването на 1000-те бройки. Тези белети се продават в различни търговски обекти в страната.

 

Официално организаторите твърдят, че цената на билет за един ден от Каварна Рок Фест 2016 е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери. Само през миналата година в Каварна заради тежкия рок са пристигнали над 12 000 души от цяла България и съседните ни страни.

 

Твърди се, че е платена първата част от предварителния хонорар на  Therion, Avantasia и Myrath, които  ще участват в изявата. Дали ще се намерят средства за целия аванс и заплащането, за да се превърна Рок фест Каварна 2016 в поредна брънка в славата на морското градче, предстои да видим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 6113 |04.06.2016 Борисов: Цената на билета в София е справедлива . 5| 4064 |03.06.2016 Бум на издадените карти след вдигане цената на билета . 4| 4288 |01.06.2016 Влиза в сила новата цена на билета в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads