Реклама / Ads
6| 15689 |19.09.2013 МИСТЕРИИ

Секс с деца и политика

.
Секс между възрастни и деца? Днес всички са убедени, че това е недопустимо, отвратително, престъпно. Преди трийсетина години обаче педофилията си е имала влиятелни поддръжници. С нея са се заигравали германските Зелени.
 

„Фантастично е усещането, когато едно момиченце на пет или на пет и половина годинки започне да те съблича. Фантастично е, защото е игра, една еротично-маниакална игра.” Тези шокиращи признания прави през 1982 година политикът от партията на Зелените Даниел Кон-Бендит, който днес е важна фигура в Европейския парламент. По онова време Зелените много обичат да провокират, те искат да обърнат с хастара навън цялото общество в тогавашната Западна Германия. Още през 1980 година на един от партийните си форуми Зелените предлагат легализиране на педофилията. И по-точно: искат промени в параграфи 174 и 176 от Наказателния кодекс, които без изключение забраняват практикуването на сексуални действия между възрастни и малолетни под 14 години.
 

Що за освобождение?

Сегашният водещ кандидат на Зелените на изборите за Бундестаг Юрген Тритин през 1981 година също защитава ненасилствения секс между деца и възрастни. Днес Тритин безусловно признава, че тези възгледи са погрешни и категорично ги отхвърля. Въпреки това обаче тези неприятни спомени от миналото продължават да вредят на Зелените - особено сега, в навечерието на парламентарните избори. Но не са само Зелените - навремето, през 80-те години, за частично декриминализиране на педофилията се застъпват и политици от либералната СвДП, която днес управлява заедно с християндемократите.

Всеки нормален човек ще се запита: как изобщо са им хрумнали подобни идеи? Психотерапевтът Юрген Лемке припомня, че онези години са били време на промяна; че Зелените са възникнали като партия именно за да се бунтуват и да разбиват консервативните структури. Та нали в началото те искаха най-вече сексуално и политическо освобождение и отричаха авторитетите. Ева Квисторп, която е един от основателите на Зелените в Германия, днес признава:

„Тогава мнозина при нас си затваряха очите и все повтаряха: ще им покажем на другите партии колко сме алтернативни и отворени. Ще им покажем, че най-после сме загърбили годините на нацизма и разчистваме пътя пред сексуалната революция.”

За цял живот

Но не всички леви, либерални и прогресивно настроени политици от онези години си затварят очите. Алис Шварцер например, иконата на западногерманския феминизъм, открай време се обявява против такъв вид съмнително „освобождение”. Тя изрично казва, че няма нищо против свободната и отворена сексуалност, стига тя да не се практикува за сметка на беззащитни лица: „Между възрастните и децата съществува йерархия на властта. Тъй че е доста опасно да твърдиш, че възрастните трябва да имат достъп до детската сексуалност. Точно обратното: децата трябва да бъдат защитавани.”
 

Юрген Лемке вече от години лекува жертви на сексуално насилие. При пациентите, които като деца са били подлагани на такъв вид насилие, се наблюдават както психически отклонения, така и наркомании, дори опити за самоубийство, казва той. „Психосексуалното развитие на детето може да бъде тежко увредено от сексуални контакти с възрастни. Когато това развитие на детето бъде нарушено, последствията са за цял живот”, казва психотерапевтът.

(Deutsche Welle) 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8885 |13.08.2013 Мъжете мислят за секс на всеки 28 минути . 6| 8018 |20.11.2012 50 000 умират годишно от секс . 11| 11489 |14.11.2012 Секс робини, дрога и косовски премиер . 7| 30254 |09.08.2012 На Олимпиадата – секс до дупка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads