Реклама / Ads
0| 5718 |16.09.2016 МИСТЕРИИ

Шефът на ДАНС удостоен със ”Сребърна Звезда” на Кралство Испания

.
Димитър Георгиев
Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) Димитър Георгиев бе удостоен с високото отличие на Кралство Испания – „Сребърна Звезда” за граждански заслуги за развитието на двустранните отношения и сътрудничеството между Република България и Кралство Испания. Това съобщават на сайта на агенцията.
 
Знакът бе връчен от извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа на церемония в резиденцията на испанския посланик на 13 септември.

Вероятно поводът са заловените преди два месеца цигари за около 7 милиона евро в Испания. Те бяха открити при акция на испанската полиция в три нелегални фабрики за цигари, ръководени от българи в иберийската държава. От правителствената пресслужба се похвалиха тогава, че тя е била инициирана от ГДБОП и испанските спецслужби. Тогава стана ясно още, че разбитите нелегални фабрики за цигари, ръководени от българи, са три – в Толедо, Саламанка и Малага. Общо 20 българи са арестувани.

 Димитър Георгиев благодари за високото отличие, като подчерта, че то е признание за всички служители на ДАНС и партньори, с които Aгенцията работи. Георгиев изрази увереност, че отношенията между България и Испания ще продължат да бъдат пример за добро сътрудничество в съвместните усилия за повишаване нивото на сигурността в Европа.

На церемонията присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи, председателят на Държавната агенция за бежанците към Министерския съвет г-жа Петя Първанова, представители от администрацията на президента и на министър-председателя.

Отличието се връчва за изключителни заслуги от Кралство Испания по предложение на Съвет на министрите и е утвърдено с кралски декрет през 1926 г.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11908 |15.09.2016 Т. Дончева: Цацаров и шефът на bTV участват в поръчка за изборите . 1| 12072 |02.09.2016 Само във Фрог: Шефът на полицията в Благоевград „изгоря” заради главсека Костов . 2| 8791 |01.09.2016 Шефът на „Агромах” арестуван заради пиянските изцепки за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads