Реклама / Ads
8| 5103 |23.02.2021 МИСТЕРИИ

Шест месеца институциите мълчат за брегоукрепването на Росенец

.
Вече шест месеца институциите мълчат по сигнали на “Демократична България” за брегоукрепване на летния сарай на Ахмед Доган на Росенец, попадащо в защитената местност “Бакърлъка”. Това разказа общинският съветник в Бургас Димитър Найденов от Росенец.
 

В началото на септември Найденов подаде последователно питания в екоинспекцията (РИОСВ) в Бургас и в Министерството на околната среда и водите дали подпорната стена на сарая е съгласувана според задължителните в закона процедури по брегоукрепване в защитени зони.


“Институциите мълчат от тогава. Аз сигнализирах и прокуратурата, защото в Наказателния кодекс пише, че ако някой извършва незаконно брегоукрепване в защитена зона, с което уврежда местообитания, носи наказателна отговорност “лишаване от свобода” до 3 години и глоба до 10 хил. лева. Интересното е, че и от прокуратурата мълчат, и те не ми отговарят”, обясни общинският съветник. Той припомни, че в последните шест години достъпът до мястото беше ограничен за гражданите в полза на един-единствен човек - почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


“Д-р Доган отново - Властелина на мълчанието. Около него никнат замъци, никнат енергийни мощности и всичко е покрито с мълчание. Чудеса се случват, откъдето се появи д-р Доган”, коментира съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той призова прокуратурата да се заеме със случая, а не да се прави на идиот, както сам заяви за себе си главният прокурор Иван Гешев. Иванов посочи и че яхтеното пристанище на Доган, част от което е незаконна, все още стои непокътнато и се обърна към премиера.


“Питам, г-н Борисов, кога ще подпалите едно багерче и да съборите това пристанище, защото тогава наистина ще докажете, че нямате нещо общо с д-р Доган”, каза Иванов.


Димитър Найденов посочи, че за яхтеното пристанище в ДНСК фигурират само два документа - скица от кадастъра и нотариален акт, като и в двата пише, че това е поземлен имот. Така се оказва, че проблемът не е от компетенциите на ДНСК, защото строителният контрол не се занимава с поземлени имоти, а само със строежи. “Отново ни завъртат в един омагьосан кръг, от който ние се надяваме скоро да излезем”, обобщи общинският съветник от “Демократична България” в Бургас.


“Българската природа трябва да се защитава като първостепенно национално богатство, защото тя е точно това”, каза Христо Иванов и посочи, че формацията няма да се откаже да се занимава с Росенец. “Тук най-ясно личи връзката между неограничено политическо влияние, което се корени назад в миналото - и ДС, и мафията от 90-те години - и възможността едни хора да живеят все едно са колонизатори в тази страна, все едно ние сме някакви техни шерпи, а те могат да си правят каквото искат. Все едно законът важи за нас, а за Доган не. Една от нашите каузи ще бъде законът да започне да важи за всички равно и еднакво и тогава д-р Доган вероятно ще се лиши от своя колонизаторски статут в тази страна и ще се превърне в обикновен гражданин”, заяви Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4753 |30.07.2019 Над 800 000 пътни нарушения са регистрирани за шест месеца . 5| 9074 |25.07.2019 Телевизиите мълчат за протеста срещу Гешев . 0| 5362 |16.01.2019 Осъдиха разследващ журналист в Черна гора на 18 месеца затвор . 3| 5644 |27.12.2018 Цветелина Оланд: Седем месеца не съм виждала децата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads