Реклама / Ads
4| 5590 |02.12.2014 МИСТЕРИИ

Сибирско село се появява и изчезва мистериозно

.
Мистериозно сибирско село се появява и изчезва като в приказките и озадачава жителите на Пермския край на Русия. То се намира в Сибир и според местните в областта Мальобка има хора, които са го виждали с очите си, но след това не могат да го намерят отново, тъй като то загадъчно изчезва.
 
Сред тези хора е и изследователят Валерий Якимов, който разказа, че като е бил на 14 години, е попаднал със свои приятели случайно в тайнствено село. Той и приятелите му решили да пътуват с лодка по реката, която минава през Мальобка, пише "България днес". След като изминали 20 километра, слезли от лодката, за да стигнат пеш до село Каменка, разположено наблизо. Оттам трябвало да се приберат през гората. За да си сместят от пътя, хлапетата тръгнали напряко и се отклонили малко от познатата им пътека.

Скоро разбрали, че са се загубили, след като попаднали в напълно непозната за тях местност. Децата видели, че в шубраците има просека, около която дърветата били прекършени и изкоренени, все едно през тях е минало торнадо. Изведнъж пред тях се появили селски къщи. Децата се стреснали, защото не знаели, че на това място има селище. Когато младежите решили да разгледат отблизо къщите, установили, че сградите са напълно пусти, но все едно били изоставени преди малко. В една от постройките печката била още топла, а на масата имало прясно сварени картофи. Децата ги изяли и понеже били страшно изморени от пътуването, решили да изчакат стопаните, които да ги насочат в правилната посока към дома. Докато чакали, заспали.

От съня им ги извадил клаксон на камион. Когато се показали, момчетата видели ЗИЛ, пълен с хора, пътуващи към близко село. Шофьорът разказал, че след като карали по един стар и отдавна неползван път, внезапно паднала гъста мъгла. Когато тя се вдигнала, пред очите им се открила гледка на непозната местност и така камионът се озовал в селото. Всички заедно тръгнали с камиона. След няколко километра намерили правилния път и стигнали до Мальобка. Всички били изненадани как разстоянието се стопило с близо 20 км и се озовали само на 5 км от дома си.

По-късно момчетата не успели да открият загадъчното село. Изследователите от научната експедиция на област Мальобка споделят, че по време на работата им в региона часовниците им полудявали. Стрелките се въртели много бързо или пък изведнъж забавяли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8986 |01.12.2014 Потопи идат. Правете своя Ноев ковчег . 9| 9534 |30.11.2014 Учени: Александър Велики е погребан в Амфиполис . 1| 9330 |29.11.2014 Учени: Златното руно е съществувало, не е измислица . 4| 7767 |28.11.2014 Сензационно! Пластичен хирург измисли "нощен сутиен"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads