Реклама / Ads
4| 8203 |22.12.2015 МИСТЕРИИ

Скандален филм на "Ал Джазира" за България взриви интернет

.
"Оръжията прогърмяха във Видин, джамията беше унищожена по време на сутрешната молитва, църквата беше построена по време на следобедната молитва. Неверниците се заселиха в църквата. Всяка сутрин невинни младенци бяха завеждани в църквата и ги караха да почитат Бога. О, султане мой, спаси ни от непознатия. Знай това, няма друга религия освен исляма".
 

 С тази песен започва документалният филм на Йелда Янат Багджи "България, моята земя", излъчен по телевизия "Ал Джазира" на 16 декември, съобщава Нова телевизия. За последните няколко дни видеото провокира множество дискусии в родното интернет пространство.

 

ВМРО излезе с позиция във връзка с филма, като в нея се посочва, че „България, моята земя” пропагандира скандални и неверни твърдения за България. Това е становището на лидера на партията Красимир Каракачанов, историк и доктор по международно право.

 

Каракачанов твърди, че България отново е сочена назидателно и несправедливо с пръст. В турския филм се твърди, че сме били прекомерно жестоки с турското „мнозинство“ у нас.

 

Воеводата е категоричен, че във филма има поредица фактологични грешки и твърде погрешни внушения. Едно такова е, че страната ни упражнява системна дискриминация спрямо Турция.

 

От ВМРО смятат, че всъщност питането е обратно: докога ще търпим без официален държавен отговор безпочвените турски обвинения? Югоизточните ни съседи продължават да рекетират Европа с мигранти, както и да подкрепят ислямистите. През това време ронят сълзи за Движението за права и свободи и прословутата агитация на майчин език, възмущават се от партията на Каракачанов.

 

Именно заради това от ВМРО настояват за острата нота на Външното министерство. Те са категорични, че подобни филми като излъчения по „Ал Джазира” трябва да срещнат ясен отпор от страна на държавата ни. Трябвало да се проведе и по-настъпателна разяснителна кампания за това кой е виновник и кой е жертва на Балканите.

 

Защото докато продължаваме да си затваряме очите, палачите продължават да се гаврят с паметта на своите жертви, предупреждават хората на Каракачанов.

 

От партията сме категорични, че не можем да си позволим да останем безразлични към актове на подмяна на исторически факти и опитите са подхранване на разделение в българското общество – на българи и турци, на християни и мюсюлмани. Случващото се в Сирия и Ирак е категоричен знак до какво води използването на религията за политически цели, предупреждават още от партията на Красимир Каракачанов.

 

В позицията на патриотите се изтъква, че страната ни е един от примерите за толерантно отношение към различни етноси, като на моменти то дори е прекалено толерантно. „И точно заради това, всякакви знайни и незнайни критици ни се качват на главите. Във филма на турската режисьорка се показва някакъв си „учен“ - Джъстин Макарти, историк от университета в Луизвил, очевидно на турска служба, който говори безсмислици”, отбелязват още от ВМРО.

 

Те изтъкват, че атентатите в Париж са показали, че наивната толерантност е самоубийство. Патриотите са категорични, че всякакви назидания, хвърлящи тъмна сянка върху страната ни, са безпочвени. Според тях това е така, защото страната ни вече прави достатъчно, за да гарантира правата на гражданите си от различен произход и религиозна общност. Инфантилната либералщина очевидно доказа несъстоятелността си, отсичат от ВМРО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5849 |21.12.2015 Свалиха предаване на Волгин по БНР . 1| 5612 |21.12.2015 Звездопад около Коледа . 1| 15199 |19.12.2015 Молитвата „ОТЧЕ НАШ” и ендокринната система . 3| 6738 |18.12.2015 Обрат в науката: Нов тип хора в пещера "Червените елени"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads