Реклама / Ads
12| 5103 |14.02.2021 МИСТЕРИИ

Снегът направи и София почти непроходима

.
Източник: БГНЕС
Навалелият в почти цялата страна сняг направи рано тази сутрин София почти непроходима. Десетки снегорини се опитваха да изчистят основните пътни артерии. Достигането до Витоша пък се оказа мисия - невъзможна. Пътят, минаващ през Драгалевци беше напълно затворен, като полицейска кола, отклоняваше десетките коли, тръгнали нагоре.
 

Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки през цялата нощ на улиците в София, съобщиха от Столична община.

 

Работата на терен не е спирала и продължава и в момента поради обилния снеговалеж и усложнената метеорологична обстановка от ниските температури и снегонавявания.

 

Обработки със смеси срещу заледяване и почистване на снежна маса се извършват във всички 24 райони на Столична община, като приоритетно се почистват всички трасета, по които се движи обществения транспорт и основни улици в кварталите.


Снегопочистваща техника работи и по общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път. Извършват се обработки срещу заледяване и на вътрешно-квартални улици в „Оборище”, „Лозенец”, „Овча купел”, „Витоша” и други.

 

С цел извършване на обработки се затварят планинските пътища в Природен парк Витоша - Драгалевци – Алеко и Бояна - Златните мостове. Обработките в планината се изпълняват с опесъчаване.

 

Във връзка с обработките временно се скъсяват маршрутите на автобусите по линии 66, 63, 93, които се движат до планината. Линия 63 се движи до „Бялата чешма”, 66 и 93 – до площада на кв. „Драгалевци”.

 

Автобусите от линия 123 се движат до кръговото кръстовище при „Ринг мол” на Околовръстен път. Градският транспорт по всички останали линии се движи и изпълнява маршрутите си.

 

Почистват се пространствата при спирките на обществения транспорт и подходите към пешеходните подлези. Екипите на Столичен инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция” са на терен и извършват обходи на място.

 

От общината напомнят на етажните собствености, управителите на търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си сгради.

 

Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като валежите от сняг продължават и температурите са отрицателни. По темата

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7566 |03.02.2021 Марешки дава 5000 лева на всеки, ако излъже, че ще направи социални бензиностанции . 6| 8292 |02.11.2020 Противоепидемични мерки в БДЖ. Пътниците във влака Своге - София, натъпкани като сардини . 9| 7905 |16.09.2020 Омбудсманът Диана Ковачева: Сметките на ”Топлофикация” - София са пълен хаос, необяснимо е малкото намаление на парното . 6| 8349 |26.07.2020 Порои заляха София, Банкя и Северозападна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads