Реклама / Ads
0| 7091 |25.04.2014 МИСТЕРИИ

Топ 10: Най-тайнствените места на планетата

.
Ежегодно екстремният туризъм става все по-интересен и търсен от пътешествениците. Все повече хора се опитват да открият тръпката на ново и дори ужасяващо място. Специалисти съставиха класация на местата, където кошмарите ви могат да станат реалност.
 

На първо място в списъка е Музеят на историята на медицината "Мютер" в Калифорния. Тук може да се види старинно медицинско оборудване,
използвано за мъчения.

 Втора е лагуната Трук, разположена във вулканична долина в Микронезия, част от Каролинските острови. Тя привлича туристи с призрачните си дълбини и е истински рай за водолазите, които могат да се радват на мистериозно потънали кораби и военни самолетоносачи.



След тях се нарежда магическият пазар Сонора в Мексико. Той привлича посетители със своята тайнственост. Ако отидете на това нетрадиционно място, ще можете да се сдобиете с всякакви вещи за черни магиии да се запознаете с живи вещици.

 
И Великденските острови са едно най-мистичните места на света. Там се извисяват огромни статуи с височина над 21 метра. Никой не знае кой е изработили фигурите.

Неразгадани остават и блатата Манчак, известни като "Блатата на призраците", намиращи се близо до Ню Орлианс, САЩ. Съществуват легенди, според които там живеят върколаци.

Шести са парижките катакомби, където от векове се крият черепите и костите на мъртвите революционери.

 
Домът на семейство Уинчестър в Сан Хосе, Калифорния, също е сред най-страшните места на планетата. Говори се, че къщата е свърталище на мъртви хора, а стаите са обитавани от души им.

Също толкова мистерия има и около т.нар. капан на Мери Кинг в Единбург. Според легендите това място гъмжи от призраци, които докосват краката и ръцете на туристите.

Абатството на Телем, създадено от известния сатанист Алистър Кроули, е на девето място в списъка.

След години на табута едно от най-страшните места за туристите е Чернобил, където преди 24 години стана най-голямата авария в историята на ядрената енергетика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 11764 |23.04.2014 Наш доктор: Малайзийският самолет е изчезнал заради космически вакуум . 6| 10039 |23.04.2014 Родените през зимата са шизофреници; през пролетта-алергични . 1| 6731 |22.04.2014 Лазер променя времето . 3| 6395 |22.04.2014 Топгадателка: През май ще има атентат в България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads