Реклама / Ads
0| 6221 |10.09.2013 МИСТЕРИИ

Учени откриха ключа към вечната младост

.
Учени разработиха метод, при който е възможно такова замразяване на клетките на човешката кожа, че те да не остаряват и да могат да бъдат използвани в по-късен етап от живота ни, пише в. "Дейли мейл“.
 

Кожните клетки след това могат да бъдат превърнати в стволови клетки и да се използват след години за иновативната "подмладяваща“ процедура.

Услугата бе лансирана преди два месеца в САЩ, Швейцария, Дубай и Сингапур, а от началото на тази седмица се предлага и във Великобритания.

Тя няма да бъде по джоба на всекиго, тъй като цената й е 38 400 британски лири.

Но това няма да попречи на знаменитостите и на хората с добри финансови възможности да заложат на нея.

При козметичната процедура се вземат клетки от кожата и кръвни проби, които спират своето стареене в момента на замразяването им при минус 180 градуса по Целзий.

Клетките ще могат да бъдат копирани години по-късно, след като бъдат изтеглени от специализираните банки за тъкани в Сингапур, Дубай и Швейцария.

Кожните клетки могат да бъдат складирани за десетилетия напред, докато учените открият нови регенеративни техники и методи за удължаване на живота.

Тогава надхитрилите старостта ще могат да се сдобият със свежи физиономии, благодарение на "замразената" в клетки младост.

Според учените човешките клетки стареят доста бързо - те претърпяват 1,8 милиона ДНК мутации с всяка изминала секунда.

Сингапурската компания Scéil е първата в света, която предоставя тази услуга.

По думите на Андре Шулика, основател на компанията-майка на фирмата Scéil - Cellestis, новата услуга е предназначена за ограничен кръг хора, "които могат да си купят всичко, но не могат да се преборят със стареенето".

"Технологията има потенциала да върне времето назад, дори да помогне за лечението на някоя болест и да заздрави увредена тъкан“, поясняват от компанията.
Фирмата обещава на клиентите си, че ще пази техните клетки до последния ден от живота им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7053 |20.08.2013 Откриха смъртоносен пръстен от 14 век на нос Калиакра . 2| 7080 |12.08.2013 Тест за смърт измислиха учени . 1| 8349 |11.08.2013 Учени откриха розова планета . 0| 6413 |06.07.2013 Учени: Жестикулирането ни води началото си от рибите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads