Реклама / Ads
7| 6246 |25.01.2017 МИСТЕРИИ

Уволниха чиновник заради шега с Бойко Борисов

.
Служител на инспекцията по труда в Габрово е отстранен от работа, защото е сложил колаж с критичен надпис към премиера в оставка Бойко Борисов. Служителят е отстранен за уронване престижа на институцията, съобщава Нова телевизия.
 
Това е 57-годишният инженер Илиян Владов. Твърди, че намерил този надпис в  интернет, разпечатал го и го закачил в кабинета си. Първо го обвинили в политическа агитация. А после - че уронва престижа на Инспекцията по труда. Надписът е следният :Не е срамно да си възрастен и да вярваш в Дядо Коледа, срамно е да си възрастен и да вярваш в Бойко Борисов!

"Въпросното нещо съм го приел от смешната страна. Все пак като български гражданин имам право на мнение.Свободно. Не като преди 1989 година", смята Владов. 


Процедурата по уволението му продължила повече от месец. Сигналът срещу него бил подаден до централата на Главната инспекция по труда.

 

"Разберете ме. Не съм компетентна да казвам и да се произнасям. Уволнила го е Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Дори мисля, че е анонимно", заяви Катя Колева, директор на „Инспекция по труда“-Габрово.

 

"Държавен служител може да се уволни без някаква конкретна причина, 21-и век не е като 17-и век да смятаме, че някой може да работи на едно място 50 години", коментира Николай Василев, бивш вицепремиер.

 

След запитване на NOVA от централата на агенцията ни изпратиха писмено становище. В него повтарят мотивите от заповедта за уволнение на Владов – че е уронил престижа на службата.Самият той ще търси правата си в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4105 |25.01.2017 Янков: Проблемите в енергетиката са заради министъра . 0| 4122 |24.01.2017 Глобяват ТЕЦ-ове заради неподдържане на студения резерв . 29| 19814 |22.01.2017 Раздор в патриотичната коалиция заради президента Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads