Реклама / Ads
6| 6836 |08.05.2019 МИСТЕРИИ

ВАС защити Пеевски от проверка къде живее

.
Делян Пеевски
Не съществува законово задължение властите да проверят по същество дали народният представител от ДПС и кандидат-депутат за ЕП Делян Пеевски физически е пребивавал на територията на ЕС през последните шест месеца, въпреки че това е задължително условие, за да участва в евроизборите.
 

Това постанови Върховният административен съд (ВАС) по жалбата на гражданско сдружение БОЕЦ срещу отказа на ЦИК да вземе отношение по този въпрос. Магистратите напълно споделят становището на избирателната комисия, че е достатъчно Пеевски да има адресна регистрация в България, което е потвърдено от формалната проверка на Главна дирекция „ГРАО“.

 

Вчера ВАС отхвърлиха искането на адвоката на БОЕЦ Николай Хаджигенов да поискат справки от граничната полиция, митниците, НСО, Летище-София и външното министерство на Обединените Арабски емирства (ОАЕ) за пътуванията на Пеевски, за да проверят по същество къде е бил през последната половин година. Молбата на адвоката бе свързана с публикация на сайта „Биволъ“, в която бяха отразени данни за полетите на депутата, от които бе видно, че през по-голямата част от работното си време в 44-ия парламент той е бил в Дубай.





„Регистрирането на кандидатските листи по същността си е охранително производство, при което кандидатите трябва да отговарят формално на изискванията на ИК, а проверката на Главна дирекция „ГРАО“ е относно съответствието на декларираните обстоятелства с изискванията да имат постоянен адрес в Република България и да са живели най-малко през последните 6 месеца в Република България или в друга държава-членка на Европейския съюз“, аргументират се върховните съдии Нина Докторова, Румяна Монова и Тодор Петков.

 

Решението на ВАС е окончателно и Пеевски безпроблемно ще може да вземе участие във втори пореден евровот.  Магистратите не коментират въпроса защо отказват да проверят фактическия настоящ адрес на депутата от ДПС, което Изборният кодекс не изисква, но и не забранява.

 

Ето как от БОЕЦ коментираха решението на ВАС:

ТОЙ кадрува в съдебната система!
ВАС изпра Пеевски и отхвърли жалбата на БОЕЦ срещу ЦИК!


Съда сам констатира, че извършената проверка къде живее Пеевски е "формална" и че писмото на ЦИК е "отговор с характер на решение", а не Решение в законова фирма, но... макар и от Дубай ръката на Пеевски е дълга и ВАС подкрепя "решението" на ЦИК. Вчера в хода съдебното заседание бе съобщено, че и Пеевски подкрепя ЦИК!
А днес разбрахме, че и ЦИК, и ВАС подкрепят Пеевски!





Показахме и доказахме, че Пеевски владее и контролира не само съдебната система, но и ЦИК! А вие се надявайте чрез избори контролирани и организирани от мафията и институции подчинени на мафията да се случат някакви промени...


Изборите са превърнати в едно огромно престъпление, което само легиримира властта на мафията и нейните босове! Българите отдавна нищо не избират.


Продължаваме! Очаквайте следващите ни ходове, акции и действия! Вчера Биволъ публикуваха полетни данни от които е видно, че Пеевски е летял десетки пъти до Дубай, а от декември миналата година няма данни да се е връщал в България! Бяха приложени от адвокат Хаджигенов към делото! И... нищо!

БОЕЦ, Фейсбук

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7487 |15.04.2019 Пеевски е получил най-много номинации за евролистата на ДПС . 13| 12081 |08.04.2019 Председателят на КПКОНПИ се скри от проверка на терасата му . 0| 5298 |21.09.2018 Данъчна проверка застигна граждани поискали обществена информация от варнески съд . 15| 18138 |27.08.2018 Потрес! В деня на траур радио на Пеевски дъни кючеци и брутална чалга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads