Реклама / Ads
1| 7873 |22.03.2018 МИСТЕРИИ

Военното министерство протака процедурата за избор на нов изтребител

.
От информацията на министерството на отбраната за поддръжка на МиГ-29 се прояснява и мъглата около закупуването на нови изтребители за армията. Каракачанов не се е отказал от модернизацията на ВВС, но крайният срок за посочване на новите критерии за нов самолет се изтеглят с месец назад - през април.
 
"Това споразумение не води до отмяна или забавяне на процедурата за придобиване на нов тип многоцелеви боен самолет, подготовката на която е в напреднала фаза и се очаква до края на април да бъде внесена в Народното събрание.", съобщиха вчера от МО.

Това е поредното забавяне на програмата за превъоръжаване на ВВС, тъй като според предишните ангажименти на министъра критериите трябваше да минат през Министерски съвет до края на март. Припомняме, че проектът бе върнат за преработване от парламента, след като специална анкетна комисия от депутати на практика анулира избора на Швеция и нейните изтребители Gripen.

В други свои изказвания Каракачанов успокоява, че най-вероятно този път ще бъдат поканени повече държави и компании освен САЩ, Португалия, Швеция и Италия. Евентуалните нови участници според думите на министъра са Израел с F-16 Block 30, модернизирани до стандарта Барак 2020 и американски F/A-18E/F Super Hornet на Boeing.

В момента българският президент Румен Радев е на посещение в Израел. Източници на Фрог подсказаха, че той е провел разговори с израелски политици и експерти за състоянието и цената на израелски самолети F-16 втора употреба, но които били по-читави от американските F-16.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7896 |28.05.2017 Спортното министерство рекламира началника си Борисов . 0| 5164 |25.11.2016 Радиоактивни писма до правосъдното министерство и съдилища в Словакия . 0| 48313 |21.07.2015 Съпругът на депутатка от ГЕРБ прибра 318 бона от екоминистерството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads