Реклама / Ads
4| 13363 |17.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Д. Божилов за Фрог: Коалицията ГЕРБ-ДПС срина КТБ, а сега я довършват

.
След 7 извънредни изменения в банковото законодателство внесени от Пеевски, Цонев, Менда Стоянова, Десислава Атанасова и Даниел Кирилов грабежите на КТБ не са спрени, активи не са върнати и никой извън обръчите не е получил нищо. Това заяви пред Фрог нюз Даниел Божилов от НПО „Ние, гражданите” по повод приетия в НС закон на Пеевски за КТБ.
 

След като през юни 2014 г. КТБ беше срината с активното участие на Пеевските медии и съдействието на главния прокурор Цацаров първите стожери на опазване на банката от разграбване бяха Делян Пеевски и Йордан Цонев.

 

С помощта на скрития вече, но тогава управител на БНБ Иван Искров те инициираха извънредно законодателство. Мотивите бяха да се опазят активите на банката и да се защитят интересите на вложителите.

 

Резултатите от това извънредно законодателство със сериозния съпорт на назначените от тях квестори и нищоправието на прокуратурата беше, че банката беше фалирана по изкуствен начин.

 

Следващата стъпка беше иницииране на втори пакет извънредно законодателство лансирано отново от Цонев и Пеевски, но този път в отбора вече бяха включени и доверените лица на Борисов – Менда Стоянова и Десислава Атанасова. Вторият пакет извънредно законодателство отново беше под логото „Да спрем разграбването и да защитим вложителите“. В резултат на него банката беше ограбена вторично, факт който не се оспорва и се вижда дори в мотивите на закона Пеевски – Цонев.

 

Защитата на вложителите се изразяваше в това да им се отнеме всякаква възможност да обжалват, което и да е от безобразията на квестори и синдици, свързани със серия отчуждителни сделки от които активите отиваха по две посоки – фирми свързани с Пеевски и фирми свързани с партньори на карти и футбол на Борисов.

 

Вече 4 години „Пирамидата” се източва по най-брутален начин, като всеки опит за съпротива и търсенето на някаква справедливост се блокира с ново извънредно законодателство, което противоречи и на Конситуция и на международни актове и на елементарни принципи на правото. Това извънредно законодателство засяга целия стопански оборот, но шпицкомандата начело с Пеевски и Цонев не им пука. Важното е техните сделки да минават. Примерите за такива вече са много.

 

Още в началото на сагата многократно сме посочвали виновните поименно и това е мъглявата коалиция ГЕРБ-ДПС. Резултатът от това е възмущението на Борисов, че му пришиват Пеевски, а сега възмущението на Цонев, че като станело въпрос за ограбване на КТБ въпросите се насочвали към Пеевски. Защо ли?

 

Рекапитулацията от всички тези хунвейбински акции на групата Пеевски – Борисов е щети в огромни размери за данъкоплатците, огромно увеличение на корпоративната престъпност в следствие неадекватното и неефективно извънредно законодателство и съпътстващата този процес корупция и безпрецедентен натиск върху съдебната система от главния прокурор с една единствена цел да се покрият грабежите и замажат следите на обогатяващите се.

 

До момента нито един вложител не е получил и една стотинка от масата на несъстоятелността. Причината, разбира се, е в неадекватните законови изменения приети на коленце и под диктовка.

 

Едва ли някой се съмнява в причините за тези изменения и резултатите, които ще постигне. След толкова много опити е ясно, че това трасира пътя за поредното дооглозгване на банката като поставя под изключително сериозно съмнение, че няма да бъде ограбено дори и малкото събрано в масата на несъстоятелността.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9927 |17.01.2018 Проф. Ал. Маринов пред Фрог: Борисов и клакьорите му си въобразяват, че могат да са парламентьори . 2| 6398 |09.01.2018 Д-р Гълъбова за Фрог: Политиците носят вина за увеличаването на психопатите . 7| 31507 |08.01.2018 Адв. Симеонов пред Фрог: Бизнесменът Петър Христов е убит заради обществени поръчки . 12| 9714 |04.01.2018 Карлос Контрера за Фрог: Заради Конвенцията може да изстине мястото на министър Захариева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads