Реклама / Ads
0| 4295 |01.11.2016 НАРОДЕН ГЛАС

От 2 до 4 ноември Дни на медиацията

.
От 02 до 04 ноември 2016 г. Центърът по спогодби и медиация (ЦСМ) към СРС и СГС организира „ДНИ НА МЕДИАЦИЯТА 2016“. Тази година в рамките на дните на медиацията на 2 ноември ще се проведе експертна дискусия „Медиацията в България: проблеми и решения“ под патронажа на Омбудсманана Република България.
 

На нея ще се поставят на обсъждане въпросите, свързани с популяризирането и разширяването на приложението на медиацията, като алтернативно средство за решаване на спорове и механизъм за разтоварване на съда. Ще се дискутират възможностите за въвеждане на задължителната първа обща среща по медиация (например при семейноправни спорове, потребителски спорове или при спорове с  имуществен интерес), вариантите за финансово обезпечаване и стимулиране на провеждането й, както и правното регламентиране на този процес и неговата професионализация.

 

В срещата ще участват освен Мая Манолова и Виргиния Мичева – зам.-министър на правосъдието, Красимир Влахов – зам.-председател на ВКС, Милка Итова –член на ВСС,  Методи Лалов -председател на СРС, Симона Такова  - председател на Центъра за спогодби и медиация, Йосиф Герон – председател на Националнатаа асоциация на медиаторите, представители на медиаторски организации, съдии, представители на академичните среди, експерти и неправителствени организации.

 

На 3 ноември ще се проведат две информационно обучителни срещи с ученици на тема „Медиация в училище“. В срещите ще участват съдии и медиатори от ЦСМ. Ученици, на възраст между 11 и 15 години ще бъдат запознати с основните характеристики и принципи на процедурата, предимствата на медиацията при решаването на спорове и възможностите да бъде използвана в училище. Учениците ще участват в симулирана медиация.


На 4 ноември е организирана среща-дискусия на медиатори и съдии от ЦСМ със студенти, изучаващи медиация в УНСС и студенти от СУ за приложението на медиацията в България, съдебното препращане и практиката на ЦСМ. Съдии и медиатори от ЦСМ ще запознаят студентите с работата на ЦСМ и приложението на медиацията на практика. Ще бъде проведен разговор със страни, участвали в реална медиация в ЦСМ и останали доволни от процедурата и резултата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6386 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2788 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5229 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба . 1| 2895 |13.04.2024 Руслан Трад: Все повече може да се очаква видима конфронтация между Израел и Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads