Реклама / Ads
0| 4961 |15.03.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Абсурд: за чуждо нарушение плаща потърпевшият

.
Независимо че пречи на излизането на собствената му кола, потърпевшият сам трябва да плати на "Паркинги и гаражи" за преместването й. Иначе паркингите и гаражите са приоритет на общината.
 

Със заповед на директора на "Паркинги и гаражи" е въведена такса от 15 лв., която трябва да платите, ако повикате "паяк" да вдигне кола, паркирана пред гаража ви. От "Паркинги и гаражи" казват, че работата им е да вдигат коли, които пречат на движението, а не такива, които са по тротоарите. Затова те не вдигат и коли, които пречат на пешеходците, а столичният инспекторат тръгва от понеделник да снима нарушителите и да им праща по пощата глоби. Излиза, че общината чрез "Паркинги и гаражи" не само не се грижи за пешеходците по тротоарите, които вече не могат да се движат от паркирани по тях коли, но и наказва онези собственици на автомобили, които са си платили за гараж и не пречат на минувачите. От администрацията и общинския съвет периодично съобщават, че ще строят паркинги. Това засега остава само на теория, защото в момента няма нито паркинги до спирките на метрото, нито паркингите под формата на мобилни конструкции в центъра, които общината обеща миналата година. Има редица идейни проекти, за които само се говори. Главният архитект ни е обещал планове за паркинги, но засега нямаме нищо черно на бяло, казват от комисията по транспорт в Столична община. Според председателя й Радослав Тошев, дори за вдигане на незаконните гаражни клетки, което предвижда доклад на главния архитект, разглеждан миналата седмица, е малко рано. Причината е, че колкото и да са грозни, те все пак са гаражи, а след като се махнат, колите от тях ще се върнат по тротоарите, казва общинският съветник. Проектът за наредба предвижда още общината изобщо да не разрешава строителство, както и надстрояване на сгради, ако в тях не са осигурени гаражи или места за паркинги. Частните фирми пък няма да имат право да се абонират за места за паркиране в центъра. Това право остава само за държавните и общински структури. Така фирмите индиректно се задължават да осигурят паркинги за сградите си.

Виолета Керемидчиева, zaGrada 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7301 |12.03.2008 Борис Велчев срещу Людмил Стойков - игра за милиони . 7| 9774 |12.03.2008 Децата в Домовете – жертви на куршуми, педофили и държавата . 8| 5483 |11.03.2008 Време е да разрушим догмата „българско образование” . 12| 7264 |19.02.2008 Да „изплюем камъчето" за Косово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads