Реклама / Ads
4| 13819 |01.06.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Achtung! Бундесверът идва от ”Инджирлик” в България

.
ново село може да посрещне и немци....
Германия е на път да изтегли своя контингент от турската база ”Инджирлик”. Източници на Фрог от ДАНС съобщиха, че немски и наши специалисти са оглеждали български полигони и казарми, където евентуално да бъдат предислоцирани бундес-частите.
 
Напрежение между двете държави се повиши, след като след като Реджеп Ердоган направи препратки към нацисткото минало на Германия. Думите му бяха в отговор на отказа на местните властите да му позволят провеждане на политически митинг преди референдума.

Информацията на Фрог е , че най-напред немските експерти са оглеждали бази около Бургас и южно от морския град. Недалеч от него се намира запустялата авиобаза Равнец, където е служил и президентът на България Румен Радев. Явно разрушеното поделение не се е понравило на немците. От наши разузнавачи им е било подсказано, че в района има много български турци, които не биха погледнали с добро око на настаняването на немски войски в този край на България.

Разгледани са и други бази, полигони и изоставени поделения във вътрешността на страната. Като вариант е бил разгледан и полигона на Корен. Накрая немците си харесали за лагер район на полигона Ново село, където се намира и базата на американците в България.

През март се появиха информации, че опции за алтернативни бази на немските части включват и локации в Кувейт, Йордания и Кипър.



В "Инджирлик" има около 250 германци, участващи в американската мисия срещу джихадистите в Сирия и Ирак.

Напрежение между Турция и Германия имаше още през миналата година след признаването на геноцида над арменците в Османската империя през Първата световна война. Германският Бундестаг прие резолюция, която вбеси Анкара. След приемането й Турция отзова посланика си от германската столица, а единадесет германски депутати започнаха да се движат с охрана заради получени заплахи.

Решението на Германия да даде убежище на турци, обвинени че са участвали в опита за преврат, обтегна за пореден път отношенията между двете партньорски държави. 414 турци с дипломатически паспорти и други документи за работа в правителството са поискали убежище в Германия.

Турция провали и планираната за 16 май визита на групата немски депутати от комитета по отбрана към бундестага до базата Инджирлик. По този повод  Ангела Меркел заяви, че войниците може да бъдат преместени в друга държава, ако Турция не допусне германски депутати да ги посетят.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8022 |31.05.2017 Фрогоко: Новото правителство на Македония – поделено между САЩ и Турция . 3| 5238 |30.05.2017 ФРОГОКО: Гребеца от ”Наглите” с няколко висящи дела . 0| 4075 |30.05.2017 Фрогоко: Контролна проба заковава пияни и дрогирани зад волана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads