Реклама / Ads
15| 25216 |06.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Екимджиев за Фрог: Обясненията на прокуратурата за д-р Димитров са шизофренни

.
адв. Михаил Екимджиев
Посланията от пресконференцията на прокуратурата са шизофренни за арестувания за убийството на крадеца д-р Димитров. Това коментира в интервю за Фрогнюз адвокат Михаил Екимджиев по отношение на задържания в Пловдив медик.
 

От една страна, напоително ни бе обяснено колко опасен престъпник е медикът и как се е опитал многократно да унищожава доказателства.

 

От друга страна, ни бе обяснено как днешната пресконференция и променената позиция на прокуратурата не е в резултат на обществения натиск. От трета страна, въпреки тези изявления, показващи, че докторът е много опасен и е действал предумишлено, той е пуснат с най-леката мярка за неотклонение „Подписка”. Това са непреодолими вътрешни противоречия, които са абсолютно лишени от правна логика в този тип действия и послания на прокуратурата, които доказват нашата теза, че тя не действа съобразно закона, не взема решения като публична институция, а в зависимост от настроенията на главния прокурор. Тя не действа като държавна институция, подчинена на върховенството на правото и закона, а като джазов оркестър, в който доминират импровизациите и затова продължавам да настоявам главният прокурор да обясни това мълчание в продължение на 2 дни на прокуратурата, когато хиляди хора мръзнаха по улиците и не се намери един прокурор да обясни причините за задържането на медика.

 

Днешната пресконференция не дава отговор на този въпрос. Ако лекарят е толкова виновен, колкото излиза от изявленията на прокурорите, няма причина да бъде пускан. Очевидно нещо в тезата на прокуратурата куца и хората трябва да знаят защо е това – или докторът е бил неправомерно задържан 4 дни, или това, което твърди прокуратурата, не е вярно.

 

Цялото интервю на адвокат Екимджиев четете тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 13359 |21.02.2018 Д-р Румяна Тодорова за Фрог: И аз питам как са се натрупали 270 млн. лв. дългове към чужди болници? . 21| 19037 |20.02.2018 Елена Йончева пред Фрог: Защо ДАНС и Гл. прокуратура крият доклада за границата с Турция? . 9| 15892 |16.02.2018 Само във Фрог: Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски ремонтирали жп линиите в страната . 1| 11413 |16.02.2018 Д-р Д. Петров за Фрог: Жени Начева, а не Плочев управлява НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads