Реклама / Ads
0| 5114 |25.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Екимджиев за Фрог: Предаването на турските граждани е слугинаж пред Ердоган

.
адвокат Михаил Екимджиев
Предаването на турските граждани на родината им е слугинаж, навеждане пред Ердоган от страна на българските власти за сметка на българската Конституция, за сметка на ангажиментите, които държавата ни е поела, а именно да спазва европейски конвенции и директиви. Това заяви в интервю за Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев.
 

Правото на политическо убежище, забраната на нечовешко отнасяне, експулсирането и екстрадицията са регламентирани от твърде много нормативни актове, разположени на различни нива в юридическата йерархия. Достатъчен е само един аргумент в подкрепа на тезата ми, свързан със задължителната приложимост на чл. 3 от Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи. Според тази разпоредба, никоя държава, ратифицирала конвенцията, каквато и е България, няма право да подлага лица, намиращи се под нейна юрисдикция, на нечовешко и унизително третиране. Това означава не само, че властите на конкретната държава трябва да се въздържат от пряко извършване на действия, представляващи нечовешко и унизително третиране, но и че те не трябва да предават лица, намиращи се под нейна юрисдикция на трети страни каквато е Турция, където същите лица биха били застрашени от такова третиране или от преследване.

 

Цялото интервю на адв. Михаил Екимджиев четете в съответната рубрика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 15219 |24.10.2016 Е. Славкова за Фрог: Варна е лична амбиция на Ердоган . 1| 4310 |24.10.2016 Само във Фрог: Окошарен общински съветник от ДПС пред изключване от местния парламент в Плевен . 1| 4127 |20.10.2016 Д-р Петров за Фрог: НЗОК дължи 170 млн. лв. на чужди фондове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads