Реклама / Ads
17| 13965 |01.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Хаджигенов за Фрог: Прокуратурата работи срещу нас, срещу правосъдието и срещу закона

.
Адв. Николай Хаджигенов Източник: БГНЕС
Най-накрая ще стане това, което аз говоря от 10 години – ще съборим тази социалистическа прокуратура и ще я изградим по нов начин и с нови правила. Защото всички виждат, че прокуратурата не работи. Тя работи срещу нас, срещу правосъдието и срещу закона.
 

Това коментира пред Фрог Нюз адвокат Николай Хаджигенов по повод разпространената от прокуратурата информация, свързана с досъдебното производство срещу „ТАД-Груп“ за теча на данни от НАП. В прессъобщение до медиите подчинените на Цацаров изпратиха снимки, разпечатки и СРС-та, в които се съдържат и лични данни.

 

От години твърдя, че прокуратурата са абсолютни иди*ти. Ако някой не е разбрал защо го правят, сега имате поредното доказателство за това, че тия са страшни иди*ти.

 

Не съм виждал до сега подобно нещо. Това е абсурд.  Отгоре на всичкото това е незаконосъобразно. Цветан Цветанов, когато беше вътрешен министър, започна да води производствата по медиите. След него започна да го прави Цацаров, и сега вече го прави Гешев в ужасяващи мащаби. Това опорочава всеки един процес изначално. Пълен правен абсурд.

 

Не знам кой точно е одобрил пускането по този начин на данните, но нищо в прокуратурата у нас не става без санкцията на Цацаров, след като е главен прокурор. Ако трябва да гадая това по-скоро прилича на дейност на Гешев, защото той прави такива неща – качва дизелов двигател на Луната. За него всички производства трябва да се гледат по медиите, да сочим обвиняемите  и да казваме, че сме виновни, което е абсолютно незаконно, да не казвам, че е престъпление.

 

Нарушение са основни принципи на наказателния процес. Заради това казвам, че е опорочен процеса. Конкретно заради Гешев и още една две държави,  Европейският съюз през 2016 г. пусна специална  Директива, в която конкретно казва защо НЕ трябва да се нарушава презумпцията за не виновност.  Специално за такива като Гешев, които правят точно това – опорочават процеса, нарушавайки презумпцията за не виновност. Говорим за нарушаване на основно правило в наказателния процес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10436 |26.07.2019 Октай пред Фрог: Трябва незабавно да се свика анкетна комисия за студения резерв на Доган . 18| 13428 |22.07.2019 Ченалова пред Фрог: Кандидатурата на Гешев показва неовладян страх от бъдещето . 7| 9507 |22.07.2019 Стоян Тончев пред Фрог: Иван Гешев е ”Цветанов на прокуратурата” . 7| 15571 |17.07.2019 IT специалист за Фрог: Изтичането на данни от НАП е за да се „осветлят“ определени хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads