Реклама / Ads
6| 13529 |21.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Йорданов: Ще пуснат Иванчева и Петрова, само ако обърнат очи

.
Емануил Йорданов Източник: БГНЕС
В прокуратурата цари паника. През последните години се наложи практиката да се правят самопризнания пред прокуратурата. Това изправя държавата пред факта да плаща все повече след оправдателни присъди. Това заяви адв. Емануил Йорданов, коментирайки дали Иванчева и Петрова ще бдат поснати под домшен арест.
 

Биляна Петрова е била заплашвана от разследващите. Те са искали от нея да каже, че Десислава Иванчева е взела подкуп. Здравословното състояние на Биляна е лошо, а има хора от обвинението, които казват, че трябва да бъде пусната от ареста, ако обърне очи. Във всички актове се казва, че няма опасност Иванчева и Петрова да се укрият, а се дава хипотетично, че можело да повлияят на делото, каза още адвокатът на Биляна Петрова.

 

Когато се посещава зъболекар, никога не се посочва маршрут, какъвто е случаят с Ценко Чоков. Когато пиша молби за клиенти, казвам само от колко до колко часа няма да бъде в дома си, когато е под домашен арест. Случаят с Чоков се хиперболизира. Той е отишъл някъде, отбил се е пътьом, пил е една студена вода и след това се е прибрал. Нарушението, което е извършил, е формално" Така бившият вътрешен министър коментира връщането на Чоков в ареста заради снимката, която показва как се среща с приятели в столично заведение, докато е под домашен арест.

 

На въпрос, защо Иванчева и Петрова може да бъдат под домашен арест с електронни гривни, Йорданов обясни, че Министерството на правосъдието дълго се мъчеше да мине през процедурите, които до доведат до ползване на тези неща.

 

Запитан за тайните арести, които позволяват близките на задържания да не бъдат уведомявани до 48 часа след задържане на техния близък, Йорданов каза, че по тези промени в законите трябва да работят грамотни хора с достатъчно професионален опит. Няма изявен юрист, който да се е съгласил да участва в каквито и да са инициативи на управляващите, допълни Емануил Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7539 |13.12.2018 Илиан Василев: Иванчева и Петрова - ефектът на ”бездействието” върху прегрял пазар на недвижимости . 4| 7273 |12.12.2018 Адв. Савова: Пускат се СРС-та с неясен произход срещу Иванчева, които обслужват прокуратурата . 5| 8758 |09.12.2018 Илиан Василев призовава да подкрепим Иванчева и Петрова в ареста . 6| 10889 |09.12.2018 Любка Иванчева: Гешев да отговори защо излъга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads