Реклама / Ads
5| 12130 |09.01.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Карадалиев: Над 20 сигнала съм подал срещу Гешев и Цацаров за незаконни действия

.
Адв. Карадалиев (най-отпред)
Претърсваха адвокатската ни кантора незаконно заради Емилиян Гебрев. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент, заяви в предаването „Тази сутрин” адвокат Лазар Карадалиев. Той допълни, че заради незаконните действия на прокуратурата е подал над 20 сигнала.
 

За пореден път ставаме свидетели на бутафорни изказвания на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Всичките репресивни мерки на прокуратурата са във връзка  служебните ни задължения – да защитаваме нашите клиенти, обясни Карадалиев.

 

Влизането в канторите ни бе заради Емилиян Гебрев, собственик на „Дунарит”. Определението на спецсъда изискваше акционерната книга на „Дунарит” и други документи, които представляват кореспонденция между адвокат и клиент. Съдът е записал, че никой няма право да изземва кореспонденция.

 

Всичките ми обвинения са бланкетни и не става ясно за какво ме обвиняват. Не съм видял нито едно доказателство за вина. В моя дом не е намерено нищо, заяви адв. Карадалиев.

 

Неговият съдружник Стоян Стоянов обясни: „Представили сме документ за собственост. Не знам за какви руски олигарси говори Гешев. Търси се книга на акционери, електронен подпис, удостоверения.  За какво му е на г-н Гешев електронен подпис?! Да ви взема електронния подпис, означава да ви сложа лепенка на устата”.

 

Шофьор в нашата фирма има, но той няма фирми, както пак твърди Гешев. Преводи през фирми няма, категоричен е Лазар Карадалиев.

 

Зад нас застанаха над 250 адвокати. Те разпространиха в интернет декларация, която не е подписана от нас. Всички ние искаме да защитим правата си и на нашите клиенти, заяви Стоянов.

 

Емилиян Гебрев е в основата на претърсванията. Обвиненията му са от 2017 г. Прокуратурата иска да предотврати възможността да ми бъде клиент, убеден е Карадалиев.

 

Гешев удари дъното на беззаконието в държавата. Когато се атакува българската адвокатурата, се атакуват българските граждани. Така се засягат правата и свободите на хората, категоричен е Стоян Стоянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7198 |06.11.2017 Проф. Начев защити подалия оставка проф. Петров, настъпил е интереси . 4| 14722 |22.06.2017 Само във Фрог: МВР се тресе от седем корупционни сигнала, шефове ги покриват . 10| 6940 |28.11.2014 Р. Леонидов: ПФ са модерни националисти, кой ще разследва сигнала им срещу Исмаилов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads