Реклама / Ads
6| 18975 |05.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Рангелов пред Фрог: Жалко е, ако чрез Миталов, две велики сили си уреждат отношенията

.
Людмил Рангелов
САЩ съобщи, че корумпираният българин, който има забрана да влиза в страната е съдия Андон Миталов. Би изглеждало много жалко, ако се жертва български магистрат, за да може две велики сили да си уреждат отношенията на наша територия. Това каза пред Фрог нюз уважаваният адвокат Людмил Рангелов.
 

Припомняме ви, че Миталов даде разрешение на обвинения в шпионаж Николай Малинов да замине за Русия, където Путин му връчи награда.  


Рангелов уточни: “Действията на Миталов по този случай са ясно регламентирани в закона.  И той не го е нарушил. Не мога да се съглася, че един магистрат може да бъде обявен за корумпиран от САЩ само  защото лицето, на което е дал разрешение да отсъства от страната, и пак казвам напълно законосъобразно, е отишло в Русия, за да получи награда от Путин.

 

Именно затова  не виждам причина да се плати някаква сума на този съдия, за да вземе подобно решение. Съвсем очевидно е, че въпросното решение не е достатъчно, за да се приеме, че този човек  е корумпиран. От гледна точка на закона този съдия не е извършил нищо нередно. Фактът, че САЩ посочва български магистрат за корумпиран, без да знаем какви са доказателствата за това,  е много сериозна атака срещу съдебната система.


Корупция при всички случаи означава едно-единствено нещо. От твърденията на американските власти излиза, че този съдия е извършил нещо незаконно или макар и законно, го е извършил срещу някаква облага. Тази облага по някакъв начин трябва да е материализирана - някакво предимство,  сума пари, пътуване и т. н.

 

Сега очакваме да чуем каква облага е получил съдия Миталов, за да извърши това действие. И ако българското общество не получи достатъчно информация в тази посока, това означава,че става дума за една своеобразна разправа. Любопитно е да разберем дали главният прокурор Иван Гешев  ще направи искане към САЩ, за да получи доказателствата за корупция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8031 |05.02.2020 Първо във Фрог: Ще остане ли на улицата в Монтана болна и стара жена посред зима? . 11| 10148 |03.02.2020 Проверка на Фрог: Акцията на прокуратурата срещу Божков повиши продажбата на талони . 18| 37215 |27.01.2020 Полицай тъпче българското знаме на протеста пред МРРБ /снимки/ . 8| 9729 |20.01.2020 Само във Фрог: Италиански боклук лъсна в Костинброд (СНИМКИ)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads