Реклама / Ads
6| 6887 |08.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Волева за Фрог: Наглост! Плащаш 17 000 лв. такса при иск за 6000

.
Адв. Веска Волева
Съдът със своите високи такси нарушава закона и тези непоносими такси на практика говорят за отказ от правосъдие. Искали сме многократно по делата да бъде отправено преюдициално (бел. р. предварително) запитване до съда в Люксембург за този проблем, но нашият съд категорично отказва. Това коментира пред Фрог нюз адвокат Веска Волева по повод искането на Реформаторския блок да се увеличат административните съдебни такси.
 

Нашите съдилища отказват да прилагат практиката на съда в Люксембург предвид нашите недомислени закони. Твърдя го, защото капацитетът на парламента е или изключително нисък, или нашите измислени избраници не желаят да погледнат нещата в очите. Говоря за лобистки закон, пояснява адвокат Волева и допълва, че таксите трябва да се присъждат накрая. 

 

Съдебната ни състема е в плачевно състояние. Голяма работа, че ние ще променим Конституцията! Имаме в момента поголовен отказ от правосъдие и възможност да се въздейства на съда. Има случай, при който за 6 000 лева иск, държавната такса в съда абсолютно незаконно е 17 000 лева. Кой може да плати такава такса?! Не можеш да плащаш за бъдещо несигурно събитие. Съдът се увърта в казуистика, не ползва закона, за да го прилага правилно, а за да изкривява житейската истина, категорична е правозащитничката.

 

Това решение 4 от 2011 година на Конституционния съд, което, според мен, е платено и което е на изключително ниско ниво и което затормози държавата, затормози бизнеса и изгони хората и някои си взеха пари. Заради чл. 417 от Гражданския процесуален кодекс банките крият всички европейски регламенти. Разполагам с договор за заем на френски гражданин с френска банка у нас. Този човек има 2,5% лихва във Франция, в България тази банка на бедния българин отпуска заем с 14,5% лихва. Този нахалник френският посланик ни учи на ум и разум, както и други чужденци. Всички идват да крадат беззащитния български народ, защото нямаме един свестен политик горе, който да не взема куфарчета, подчертава адвокат Волева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8193 |01.10.2015 Експерт за Фрог: Семов и родната шуробаджанащина затлачват и съда на ЕС . 19| 5864 |28.09.2015 Д-р Найденов за Фрог: Европа на Меркел-ханъм ритуално се самоубива . 4| 6416 |24.09.2015 П. Иванов пред Фрог: Цветарски, много си противоречите в НСИ! . 37| 6315 |18.09.2015 М. Ташева пред Фрог: Като сбърчи носле, малкият Волен е същия като баща си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads