Реклама / Ads
5| 12422 |04.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адвокати: Пламен Георгиев да се оттегли веднага

.
Минчо Спасов Източник: БГНЕС
Пламен Георгиев незабавно трябва да се оттегли от поста на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/, заяви пред БНР адвокат Минчо Спасов, бивш народен представител.
 

„Като чух изказването на Цветан Цветанов в „Панорама“ – „Мен няма кой да ме накаже“ – тази наглост. Аз очаквам подобен рефрен и от Пламен Георгиев. Като юрист следих неговото кариерно израстване. След провалите му като наказателно-правен юрист, като прокурор, който разследваше 14-те общински имота, продадени с подписа на Борисов като кмет, провала с Мишо Бирата, където стана причина за унищожаването на записите, и бурната му кариера след това – не очаквам той да прояви подобни морални угризения. Тези хора нямат никакви угризения“, коментира той .

 

„Спомнете си как беше смачкана кметицата на кв. „Младост“ по сигнали от същите тези строители на жилища, в които сега властта се настанява на ¼ от цената. Тези институции мачкат всеки, който се опита да спре корупцията вместо да спрат корупцията“, добави Спасов.

 

Той е категоричен, че управляващите няма да могат да се измъкнат от блатото на корупцията сами. Надеждата е в прокуратурата, смята той и добави: „Затова днешният протест в 16 ч. пред Министерския съвет след това трябва да се премести под прозорците на главния прокурор. Ако ние имахме главен прокурор на място, г-н Борисов отдавна да е излежал първата си присъда“.

 

Адвокат Николай Хаджигенов подаде сигнал до КПКОНПИ да провери шефа си. Той обаче не очаква реакция:

 

„Към днешна дата има стотици подадени сигнали. Какво очакваме да се случи – нищо смислено. По този начин ние показваме цялото това безсмислие на т.нар. "проверяващи органи". Политиците си ги създадоха, за да могат да изглеждат добре. Както се говори сред народа – КПКОНПИ пере най-добре – проверили Пеевски и той бил най-чистият човек в държавата, сега проверихме и Пламен Георгиев – и той е най-чистият човек в държавата. Явно ги назначават по размер на терасите, защото и заместникът му има една тераса от 300 квадрата, остъклена и ползваема. Всичко това е прах в очите на хората“.

 

Хаджигенов също е на мнение, че Пламен Георгиев трябва да се оттегли веднага. Според него шефът на КПКОНПИ трябва да подпише съгласие за вдигане на банкова и данъчна тайна на него и семейството му и да бъде проверен за максималния законов период.

 

„Този човек, както и всички останали на висши длъжности, включително председателя на ВАС, са тотален провал като практикуващи юристи. И това е съвсем умишлено… Нашата власт е изцяло корумпирана. Те не напразно си назначават такива хора, които да са удобни“, категоричен бе адвокатът.

Той не очаква и нищо смислено от Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента в понеделник.

 

„Оказахме се много слаб и загубен народ“, каза адвокат Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12492 |29.03.2019 Илиян Василев: Компромат срещу Пламен Георгиев са действията му . 10| 15290 |05.03.2019 Г. Георгиев за Фрог: Няма атентат във Видин, а нападение срещу политик . 10| 10362 |04.01.2019 Обискираните адвокати: Търсиха документи на дружество от военнопромишления комплекс, които са в Следствието . 23| 26995 |31.10.2018 Само във Фрог: Щерката на Цветан Цветанов се уредила на работа в Световната банка при Кристалина Георгиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads