Реклама / Ads
39| 8051 |08.08.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Акад. П.Иванов: Наводненията са етнически геноцид

.
Публикуваме коментар на акад. Петър Иванов от Центъра за демографска политика във връзка с наводненията в страната. Ученият разсъждава за връзката между природните бедствия и етническия състав на населението в засегнатите райони.Той отправя обвинения конкретно към Министерството на околната среда и водите, което е под управлението на ДПС кадри. Той определя бедствията като добре организиран и режисиран геноцид срещу българите.
 

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) от последното преброяване, броят на селищата, в които мнозинството не е от български етнически произход и там повечето са турци и цигани, само за десет години е нараснал около два пъти – от 693 селища през 1 992 год. на 1 398 селища през 2011 год., като в този брой влизат 1 377 села, 21 града, сред които са градовете Суворово, Антоново, Омуртаг, Опака, Сливо поле, Ветово и др. Етническите българи са концентрирани в 28 големи градове и в изчезващите малки села с население от 1 до 10 души, които според НСИ са 417 (около 200 села вече са безлюдни), а също и в села с население от 10 до 99 души, които са 1 265 на брой. В близо 1 000 села и градове е налице много рехаво българско мнозинство, някъде между 50,1% и 60%. Имаме демографска реалност, която може да бъде представен така: Селищата в България, в които етническите българи са малцинство или са на ръба на малцинството, са близо половината от всички села и градове.

В този демографски контекст картината с наводненията изглежда много странно. За само месец и половина десетки селища в България бяха сполетени от невиждани наводнения, които направиха нещастни десетки хиляди българи; те останаха без дом, без покъщнина, без имоти, без домашни животни, без нищо; имаме досега 19 жертви, много ранени, и т.н. Кои са тези селища? Това са градовете Варна, Добрич, Велико Търново, София, Ловеч, Враца, Монтана, Пловдив, Мизия, Бяла Слатина, с. Бисер, с. Крушовица и други села в околностите на Мизия, села в Габровско, села в Родопите и др. Тези селища са населени главно с етнически българи, във всяко едно от тях българите са много повече от турците и циганите. В списъка на пострадалите от наводненията селища няма нито едно селище, където повечето жители са турци и цигани  Излиза тогава, че наводненията наводняват само селища с етнически българи! От гледна точка на теорията на вероятностите това практически не е възможно да е така. Значи действат други фактори, за да бъде все пак така. Кои са те?

Стана безпощадно ясно, че всички наводнения, залели български домове, са произлезли от съоръжения под ведомството на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), патентована собственост на ДПС; там винаги управляват хора на ДПС; една министърка на ДПС оттам скочи даже в Европарламента. Гузните обяснения на ДПС-чиновниците от министерството, че причината била само в Господ Бог и в дъждовете Му, никак не издържат на категоричността на фактите. При всички наводнения в убийствените кални води плуваха риби, даже 17-килограмови шарани, които безспорно са от превърнатите в рибарници подведомствени на депесарското МОСВ хидросъоръжения, дадени под аренда на „наши хора” от съответните общини или от държавата.

Най-важните въпроси пред прокуратурата, която все пак се сети да се активизира по въпроса, сега са: „Кои са тези арендатори?”, „Свързани ли са по някакъв начин те с определена политическа (етническа) сила, разперила чадър над тях?”, „Изпълнили ли са арендаторите на въпросните хидрообекти задълженията си по поддръжката на тези съоръжения съобразно нормите на националната сигурност?” „Кой следи за това?” и др. Прокуратурата трябва да установи и един прост факт: тези хора източвали (изпразвали) ли са до дъно язовирите, когато се предвиждат големи валежи, за да не пострадат от наводнения български селища и български земеделски имоти, или не са ги източвали, защото са се грижили единствено за бизнеса си с развъжданите в своя  „частен” язовир риби, за които източването очевидно е пагубно, и носи загуби на бизнесмена.

Само печалбата от рибите ли е причина за трагедиите на българските селища или има и друга причина от по-глобален балкански геополитически характер, за която просто не искам да мисля?

Ако някой тук сега се сети за наводнението в Цар Калоян преди години, за преобладаващото турско население там, за Емел Етем, и за етническата принадлежност на собствениците на язовирите в околността и др., като за аргумент, че и турско селище е било наводнено, бих му казал моето мнение, че Цар Калоян всъщност е първото трагично събитие, което подсказа някому идеята за геноцида с наводненията срещу етническите българи, така добре реализирана, според мен, през последните 5 седмици в България. Бог да пази българите!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6398 |07.08.2014 Министър Коларова: Заместниците ми ще са нови, без досиета в ДС . 26| 8858 |07.08.2014 Петков: Срещал ли се е Пеевски с директора на пазарджишкото МВР? . 51| 8640 |06.08.2014 М. Радева за Фрог: Плевнелиев показа държавнически подход . 11| 5858 |05.08.2014 Пилешкото ни пак е с вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads